tracking

Как да поддържате вашата пералня?

Как да поддържате вашата пералня? Днес ще ви дадем няколко чудесни съвета за поддържане на вашата пералня! Най-използваният домакински уред в къщата, изисква редовна поддръжка. За да удължи живота си и да продължи да осигурява перфектно почистване на вашето пране всеки ден. Лошите миризми, мръсно или повредено уплътнение на вратата, мръсно чекмедже за препарат или скърцаща врата на пералнята … ние ви даваме ключовите стъпки за преодоляване на тези проблеми и по този начин правим вашата пералня като нова!

И така да запретваме ръкави!

Необходими материали

Стъпка 1: ПОДДЪРЖАЙТЕ ПЕРАЛНАТА СИ МАШИНА, ЗА ДА НЯМА ЛОШИ МИРИЗМИ

С течение на времето в пералнята започва да се развива неприятна миризма и понякога дори се прехвърля към изпраните дрехи. Редовното почистване на уплътнението на вратата и чекмеджето за перилен препарат е първата стъпка за избягване на това неудобство. Също така е препоръчително от време на време да се прави вакуумно измиване при висока температура с добавяне на оцет или вода със специализирани продукти за елиминиране на бактериите.

Съвет за поддръжка на пералня: оставете вратата отворена, когато пералната машина не работи и преди всичко извадете изпраните дрехи от барабана веднага щом цикълът на пране приключи. Това ще предотврати лошите миризми, доколкото е възможно!

ПОДДЪРЖАЙТЕ ПЕРАЛНАТА СИ МАШИНА, ЗА ДА НЯМА ЛОШИ МИРИЗМИ

Стъпка 2: ПОЧИСТЕТЕ УПЛЪТНЕНИЕТО НА ВРАТАТА НА ПЕРАЛНЯТА

Влага и плесен се натрупват върху уплътнението на прозореца, причинявайки неприятни миризми. След като откриете къде се е образувал плесен, мястото трябва да се почисти. Използвайте чаша бял оцет с няколко капки етерични масла (чаено дърво например), след което почистете с този естествен препарат зоната с помощта на гъба. Със същите етерични масла, преминете и цялата фуга, за да сте сигурни, че не остават остатъци. В края на тази операция избършете отново със суха кърпа, за да отстраните излишното. Ако установите, че уплътнението е износено, освен че е замърсено, препоръчваме ви да го смените.

ПОЧИСТЕТЕ УПЛЪТНЕНИЕТО НА ВРАТАТА НА ПЕРАЛНЯТА

Стъпка 3: СМЕНЕТЕ УПЛЪТНЕНИЕТО НА ПРОЗОРЕЦА

За по-добра поддръжка на пералнята понякога е необходимо да смените някои части, като уплътнението на вратата. За да направите това, на първо премахнете вратичката на пералнята с помощта на отвертка. След това премахнете пружината или скобата за маркуч (в зависимост от вашата пералня), която държи уплътнението. Ако е пружина, можете да я откачите с помощта на плоска отвертка. Ако е скоба за маркуч просто трябва да я разхлабите, за да я премахнете. След това внимателно отстранете старото уплътнение, като внимавате да не се порежете. Вече можете да поставите новото уплътнение. За целта първо смажете мястото на уплътнението със силиконова смазка като  WD-40 Specialist Silicone Lubricant, за да се улесни поставянето му.

СМЕНЕТЕ УПЛЪТНЕНИЕТО НА ПРОЗОРЕЦА

Стъпка 4: ПОЧИСТЕТЕ ЧЕКМЕДЖЕТО ЗА ПЕРИЛЕН ПРЕПАРАТ НА ПЕРАЛНАТА МАШИНА

Чекмеджето за перилен препарат също има тенденция да се замърсява с времето, така че е важно да включите почистването му към стъпките за поддръжка на пералната машина. Извадете чекмеджето за перилен препарат от пералната машина. След това го накиснете за тридесет минути в гореща вода, смесена с 2 супени лъжици сода бикарбонат. След това отстранете мръсотията от жлебовете и труднодостъпните места на кошчето, като търкате с четка, например четка за зъби. Накрая го изплакнете добре под течаща вода и го изсушете със суха кърпа, преди да го поставите обратно в пералнята.

ПОЧИСТЕТЕ ЧЕКМЕДЖЕТО ЗА ПЕРИЛЕН ПРЕПАРАТ НА ПЕРАЛНАТА МАШИНА

Стъпка 5: ПРЕМАХНЕТЕ СКЪРЦАНЕТО ОТ ВРАТАТА НА ПЕРАЛНАТА МАШИНА

Ако вратата издава странен скърцащ шум, просто смажете шарнира на пантата с  многофункционален продукт WD-40,  за да осигурите плавно отваряне и затваряне при всяко използване. За перални машини с горно отваряне (капак), използването ще бъде по същия начин. Можете да смажете пантите, за да предотвратите скърцането им. Това също така позволява по-лесно отваряне на капака.

ПРЕМАХНЕТЕ СКЪРЦАНЕТО ОТ ВРАТАТА НА ПЕРАЛНАТА МАШИНА

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Как да поддържате вашата пералня? С малко време и използването на подходящите продукти, може лесно да поддържате сами пералната си машина. Няма нужда да се обаждате на професионалист, вие сами ще се справите много добре!

Ако се грижите редовно за вашата пералня, ще удължите живота й и ще избегнете неприятна миризма и повреда на прането.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company