tracking

Как да спрем скърцането на вратите?

Как да спрем скърцането на вратите? Не съществуват врати, при които рано или късно, пантите да не започнат да издават неприятния скърцащ звук. В един момент и това се случва. Всеки е изпитал или е чувал този не толкова приятен и дразнещ звук. Добрата новина е, че има решение на проблема и спомена за скърцащите врати може да остане далече в миналото.

Всичко започва с вече поизчерпилата се смазка по пантите.  Друга причина за скърцащия звук може да бъде натрупалата се мръсотия, която в последствие се смесва със смазката и проблема става още по-фрапиращ.

Сега ще Ви запознаем с нашите няколко лесни стъпки, във връзка с отстраняване на проблема и още по-важно, как сами да се справите с него.

Необходими материали

  • Мултифункицонален сперй WD-40

  • Използван / стар парцал

  • Чиста кърпа

Стъпка 1: Установете точното място на скърцането

Всяко едно начало започва с установяване мястото на проблема. Ако не знаете откъде идва скърцането, как бихте могли да стартирате с третирането му?

Трябва да установите коя от трите панти е проблемна и коя причинява неприятното скърцане. Това е повече от лесно. Раздвижете вратата и се вслушайте, коя от пантите има нужда от смазване.

Установете точното място на скърцането

Стъпка 2: Отстранете мръсотията максимално старателно

След установяване на скърцащата панта, вземете чиста кърпа и много прецизно отстранете всичката натрупала се мръсотия по повърхността на пантата.  Препоръчително е мръсотията и прахта да се отстранят добре, тъй като никой не иска те да се смесят с допълнителната смазка и да предизвикат още по-неприятни проблеми.

Отстранете мръсотията максимално старателно

Стъпка 3: Отстранете старата смазка (образувала се по краищата)

Микса от прах и смазка се получава с течение на времето.

Не всеки път, преди нанасяне на новата смазка, си правим труда предварително да изчистим пантите. В следствие на което, след известно време, вместо да решим проблема, той се задълбочава. Ето защо предварителната подготовка (почистването) е от важно занчение.

След цялата тази процедура вземете мултифункционалния WD-40 и нанесете обилно количество по цялата повърхност на пантата. Този добре познат продукт има изключителното свойство да прониква на труднодостъпни места. Той със сигурност ще отстрани натрупалата се външна мръсотия. Също така ще допринесе и за отстраняване на мръсотията по по-закътаните места на пантата.

В този случай може да прибегнете и до използван парцал, тъй като тук ще се наложи да отстраните натрупалите се примеси от прах и стара смазка.

Отстранете старата смазка (образувала се по страните от времето)

Стъпка 4: Нанесете новата смазка, след добре почистените повърхности

След като се убедите, че сте почистили добре пантата, е ред за нанасяне на новата смазка. Въпросът – Как да спрем скърцането на вратите? Вече има решение и това е WD-40 със своя мултифункционален продукт. Той не само ще смаже мястото, но ще се погрижи и за по-дълъгия живот на пантата.

Нанесете новата смазка, след добре почистените повърхности

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Като за финал, тествайте, дали след тази лесна процедура, пантата се движи без проблеми и дали скърцането вече е изчезнало. Проверете отново и останалите панти по вратата.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company