Какво представлява WD-40?

WD-40 е разработен преди повече от 60 години от трима служители на Rocket Chemical Company. В малка лаборатория в Сан Диего – Калифорния, те се опитват да създадат серия от продукти за защита от ръжда и обезмаслители за употреба в космическата индустрия. В този блог ще научите – 5 проблема решени с WD-40.

Ръководител на екипа е бил химикът Норм Ларсен, който за нуждите на НАСА е търсел решение за разтвор, който да „измества“ водата, с цел предпазване на космическата ракета Атлас от ръжда и корозия. 40 опита са били необходими, за да се получи световно известната формула. Така и продуктът е получил своето име – WD-40 (water displacement 40th attempt).

5 проблема решени с WD-40

И така през годините хиляди потребители споделят с комапнията WD-40 своите уникални (понякога странни и нестандартни) случаи при използването на продукта. Една от най-интересните истории е с шофьор на автобус в Азия, който използва WD-40 за отстраняване на питон, навил се под автобуса. Друга такава е, когато полицейски служители, използвали WD-40, за да „освободят“ крадец, заклещил се в тръба на климатична система.

Формулата е много строго пазена тайна, непроменена и до днес, още от времето на нейното разработване, когато известният синьо-жълт продукт започва да намира нови и нови приложения.

1.       Помага за сваляне на пръстени

Имате проблем със свалянето на пръстен от пръста си? Ако имате под ръка спрей WD-40, нанесете внимателно върху мястото и раздвижете пръстена. Ще забележите как пръстена се плъзга, след което внимателно го измъкнете с въртящи движения. Не забравяйте, след това да измиете ръцете си.

2.       Съдейства при заседнали, един в друг, стъклени съдове

Сигурни сме, че сте виждали чаши заседнали една в друга. Разделянето им би било доста рисковано. Има вероятност да бъдат надраскани, така че ако имате WD-40, нанесете между двете чаши (там ще се образува тънък филма), след което внимателно направете опит за отделянето им. Задължително измийте чашите веднага след разделянето им.

3.       Отстранява дъвка от коса

Неприятно би било, да установите, че част от дъвка е попаднала в коста ви. Не се притеснявайте, не е нужно да режете цял кичур, така както сте правили досега. Едно напръскване от мултифункционалния WD-40 със сигурност ще реши проблема. Напръскайте мястото, върху дъвката и около нея, след което отстранете с лекота. Не забравяйте да измиете косата си след това.

4.       Отблъсква и унищожава насекоми

Какво представлява WD-40? Това е мултифункционален спрей за отблъскване на водата, смазочно масло и … средство за защита от насекоми, както и унищожител. В случай, че напръскате хлебарка директно с този продукт, може веднага да я убиете! Нещо повече, за да предпазите дома си от неприятните насекоми и вредители, нанесете WD-40 върху рамки, дограми, первази, врати и паравани. Внимавайте да не вдишвате изпаренията на спрея и е препоръчително при нанасянето на обилно количество да няма деца.

5.       Отстранява различни видове следи/петна

Със сигурност сте забелязвали, че по пода на кухнята винаги има осттатъчни следи от какво ли не. Решете проблема си с WD-40. Той е отличник в това си отношение. Нанесете върху петната, било то от кафе, чай, засъхнало сладко, супи, мазнотии и други. Повърхността няма да бъде увредена, освен това не се изисква да полагате толкова усилия. Не забравяйте, че трябва да поддържате зоната вентилирана. Също така не забравяйте да измиете третираното място с вода, за да не остане хлъзгаво.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube