От Smole – adobestock.com

Премахване на петна от вода по огледалата

Петната от вода върху огледалата са неприятност, с която повечето от нас са се сблъсквали многократно. Ако не се отстраняват по подходящ начин, огледалото изглежда зацапано, без значение къде живеете, ще се натъкнете на тези упорити петна по огледалата в банята, предното стъкло на колата или прозорците в дома Ви. Ако не бъдат отстранени правилно и навреме, те стават трудни за почистване и замазват огледалото или стъклото. Съществуват различни почистващи продукти, които могат да Ви помогнат да премахнете петната от вода и да почистите огледалото или стъклото. Ако търсите отговори как да почистите тези петна, прочетете нашите идеи. Премахване на петна от вода по огледалата е в няколко лесни стъпки.

Ето няколко стъпки с които можем да ви помогнем

Пръските от мивката, прозорците в кухнята и огледалата в банята са най-често срещаните места, когато става дума за образуване на петна от вода. Има много техники, които могат да Ви помогнат да се отървете от тях, но ако водата е твърда, тогава не всяка техника ще подейства. Трябва да ги почиствате всеки път, когато използвате мивката, но обикновено никой няма време за това. Ето някои стъпки, които можете да последвате за премахване на петна от вода ​​по огледала и прозорци и да ги направите кристално чисти.

Стъпка 1: Направете смес от 50% оцет и 50% вода. Най-добрият вариант е да използвате вода с по-малко минерали.

Стъпка 2: Вземете кърпа и я накиснете в сместа. След това я използвайте, за да избършете петната. Уверете се, че кърпата остава влажна.

Стъпка 3: На трудни места, притиснете кърпата за няколко минути. Киселинността на оцета ще помогне за омекотяването на минералите в твърдата вода, което ще улесни отстраняването на тези петна. Може също така да поставите мократа кърпа върху огледалото или стъклото, докато водните петна изчезнат.

В случай, че не желаете да следвате горепосочените стъпки, използвайте мултифункционалният WD-40, тъй като той ефективно премахва петна от вода. Обещаваме, ще ги почисти до блясък.

Премахване на петна от вода по голямо стъкло или прозорец

Има и други места, на които могат да се образуват петна от вода, например душ кабините. Заради площта би отнело доста време за почистването им по описания горе начин. Следвайте следната процедура, за да се отървете от петната при по-големи площи.

Стъпка 1: Пригответе смес от 50% вода и 50% оцет. Вземете пластмасова пулверизираща бутилка и изсипете сместа в нея.

Стъпка 2: След това напръскайте тази смес на местата с петна от вода. Използвайте кърпа, за да втриете сместа и да премахнете минералните отлагания.

Стъпка 3: Изплакнете внимателно стъклото и премахнете излишната вода с помощта на гъба. След като направите това, подсушете мястото като използвате чиста кърпа.

Стъпка 4: Ако има  упорити петна от вода, можете да премахнете минералните отлагания като използвате стара четка за зъби. Разтрийте енергично мястото с четката, докато петната от вода изчезнат.

Още съвети и трикове

Следва списък на изпитани методи за отстраняване на петна от вода по стъкла и огледала. Тези почистващи средства спомагат за премахване на минералното съдържание от петна от вода и ги отстраняват, като прозорците и огледалата остават чисти.

WD-40:

WD-40 е чудесен, когато  става дума за почистване на огледала и премахване на петна от вода. Той е лесен за използване  и всичко, което трябва да направите е да напръскате върху засегнатото място и да избършете с чиста кърпа. Ще направи стъклата и огледалата Ви чисти с блясък като нови. Той предлага лесно и бързо премахване на петната от вода, като реагира с минералите във водата и отпуска връзките им, което прави премахването на петната от вода изключително лесно.

Чист оцет:

Ако има наистина трудни за премахване петна върху огледалото, тогава може да използвате чист оцет, за да ги почистите. Напърскайте оцет върху огледалото или накиснете кърпа в него и я използвайте, за да изтъркате петната. Уверете се, че носите подходящи гумени ръкавици, за да защитите ръцете си от киселинността на оцета.

Лимонов сок:

Лимоновият сок също е полезен, когато става дума за премахване на петна от вода по огледало заради киселинността му. Смесете лимонов сок с вода и използвайте тази смес, за да премахнете петната по огледала и стъкла.

Сода за хляб:

Тя е отличен почистващ продукт. Направете смес от вода и сода за хляб и нанесете пастата върху засегнатите места върху огледалото или стъклото. Оставете я там за около половин час, след което я избършете, като използвате мокра кърпа и изплакнете обилно. Огледалото ще изглежда като ново.

Втриване на алкохол:

Втриването на алкохол също е полезно, когато се опитвате да премахнете петна от вода по огледала и стъкла. Вземете малко количество алкохол и го разбъркайте в четири части вода. Използвайте тази смес, за да почистите прозорците. Той е ефективен за почистване на петна от вода. Формулата е лека и е чудесна опция за почистване.

Прахообразен продукт за чинии:

Проста смес от прахообразен продукт за миене на чинии и вода може да се използва и за почистване на петна от вода по огледала и стъкла.

Амоняк:

Направете смес от амоняк и вода, накиснете кърпа в нея и после я използвайте, за да почистите петната от вода върху огледала и стъкла. Важно е да носите защитни ръкавици, когато използвате амоняк, тъй като може да причини сериозни наранявания. Внимавайте, тъй като може да предизвика дразнене по кожата.

Тези прости съвети могат да се използват за почистване на петна от вода върху огледала. Нашият продукт, когато става въпрос за почистване на огледала и премахване на петна от вода е WD-40, тъй като е лесен за употреба, бърз и гарантира отлични резултати.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube