Как да се отървем от мазните петна. Голяма част от хората се оплакват, когато стане въпрос за образували се мазни-неприятни петна, било то по новата кухня,  прясно боядисаните стени, дрехи, подови настилки и други повърхности. Съществуват  различни методи за отстраняването на подобни дразнители, но много често това отнема много време, а в други случаи е и много неприятно.

С наша помощ, ще имате възможността да намалим това време до минимум. Освен това,  тук ще обсъдим и различните варианти за отстраняване на петна посредством обезмаслител.

Как да ползваме обезмаслител

С течение на времето, непочистените петна стават изключително трудни за отстраняване  и ползването на традиционните методи (вода и парцал или сода за хляб) съвсем не би помогнало. Тогава е  необходимо да се обърнем към  добрия стар обезмаслител, който притежава достатъчно качества за борбата срещу мазните петна.

Обезмаслителите са едни от най-често ползваните препарати. Необходимо е само да ги нанесете, след което наблюдавайте. Само 10 минути са необходими на съставките, за да свършат черната работа.

Как да почистим с натурални продукти

Не е изключено да постигнете същите резултати посредством естествени съставки. Въпреки недостатъчно силните им качества, след много повторения и малко повече физически усилия, резултатите ще бъдат налице.

Вземете три супени лъжици сода за хляб и ги изсипете в чаша с топла вода. След разтварянето на содата във водата, нанесете от съдържанието върху мазното петно и с леки кръгови движения втрийте, докато сместа попие напълно. Продължете със същите движения, докато установите, че петното е изчезнало напълно. Накрая отмийте с топла вода.

Как да отстраним упорити мазни петна

Мазните петна (особено престоялите) са изключително трудни за отстраняване. В случай, че попаднете на подобно петно, върху стена, е препоръчително ползването на обезмаслител под формата на крем. Обезмаслителите под формата на крем, са по-агресивни от течните, като мощната им формула гарантира свалянето на най-упоритите петна.

Във тази връзка, трябва да действате с особено внимание, когато стане въпрос за мазни петна върху дървена повърхност. Всеки един обезмаслител, който е по-агресивен може да увреди дървото, като остави трайни следи след себе си.

Освен това, трябва да знаете, че не всеки стандартен обезмаслител е подходящ за мазни петна върху стени. Затова е препоръчително, преди нанасяне на продукта, да тествате обезмаслителя върху малка част встрани. Имайте предвид, че ако обезмаслителят е твърде агресивен, може да обезцвети мястото, където е нанесен.

Добра алтернатива за отстраняване на петна, върху дървена повърхност, е сместа от естествени продукти – вода и бял оцет. Пропорцията вода към оцет е добре да бъде в съотношение съответно четири към едно. След получаването на сместа, нанесете и оставете да подейства за около 10 – 15 минути.

Като заключение, обезмаслителя винаги е добро решение при отстраняването на упорити петна. Въпреки това, ние Ви съветваме винаги да четете инструкциите и да спазвате указанията, посочени върху опаковката. Финално, но не на последно място, не забравяйте да измийте ръцете си след употребата на подобен вид продукти.

Вече сте информирани  – Как да се отървем от мазните петна и може спокойно да се справите с проблема.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube