Как да вкараме ред в дома

В този блог ще научите  – Как да вкараме ред в дома. Предвид забъразния начин на живот и многото ангажименти, грижата за дома може да бъде едновременно много натоварваща и стресираща задача. Според нас, е излишо да се натоварвате психически, защото ние можем да ви помогнем с нашите съвети. Не е необходимо да се ровите из интернет или постоянно да се оплаквате на приетялки, просто отделете 20 минути (ежедневно) и обърнете внимание на нашите съвети за план, дейстиве, мотивация и изпълнение.

Започнете с най-видимата част на дома – повърхностите

Преди да започнете имайте предвид, че спазването на елемнтарните обноски е водещ фактор за добре поддържаната къща. Важно е да имате подходяща външна стелка, защото голяма част от мръсотията идва именно от мръсните обувки. След като си набавите подходящата стелка, може да продължите с избрани и по-набиващи се на очи повърхности. Изберете си стая и стартирайте с места като рафтове, шкафчета, ламперии, огледала, секции и други по-големи повърхности. В никакъв случай не подминавайте пода. Това е най-замърсената повърхност. Там ще забележите, че има не само добре познатия прах, но и всичко останало завъртяло се до момента в тази стая.

Засечете си време

Спомняте ли си нашите думи за важните 20 минути всеки ден? Ще е добре и препоръчително да си зададаете някакво темпо на изпълнение, тъй като 20 минути не са кой знае колко време. Ако искате да се впишете в този времеви диапазон и в същото време да бъдете ползотворни, ще трябва да игнорирате всичко останало и да действате според зададения план. Ако следвате зададеното темпо, ще успеете да се съхраните максимално и дори ще имате сили за допълнителните ангажименти оставащи до края на този ден.

Бързо разтребване преди лягане

Препоръчваме ви всяка вечер, непосредствено след вечеря и преди лягане, да измиете съдовете (в случай, че нямате миялна машина) или да ги заредите, ако имате такава. По този начин ще отметнете вечерните задължения, а сутринта ви ще бъде свободна за едно приятно и дълго кафе. Ако успеете да следвате нашия ежедневен график, този процес ще се превърне в един добре отработен навик и умората няма да ви прави впечатление.

Пускане на пералня и бързо осмукване на прахта

Процесите по почистване и пускане на пералня са толкова еднакви, колкото не можете да си представите. Не ни вярвате? Тогава експериментирайте, като оставите прането да изчака до края на седмицата. До тогава всичко ще изглежда добре, но в края на седмицата, ще видите много зор с насъбралата се купчина. Всичко, което трябва да направите е да овладеете изкуството на правилното сортиране на дрехи. Ще ви бъде много по-лесно, ако сортирате дрехите си ежедневно. Така че когато им дойде времето да не се ровите по кошовете с дрехи, а директно да взимате част от тях готови за бяло или цветно пране. Създайте си навика да пускате, било то бяло или цветно пране на всеки два или три дни. Опитайте се да организирате така прането си, така че да не отлагате задачите за следващия ден и всичко да се случва с лекота и по-малко напрежение.

Ако сте от хората, които намират почистването за много неприятно, се опитайте да превърнете този процес в една забавна задача.  Пуснете си любима музика и превърнете разходката с прахосмукачката в един забавен танц. Не се разсейвайте прекалено много с тази приятна музика, а внимавайте да не оставите някое включено устройство в близост до вода, за да избегнете токов удар. Ако следвате нашите препоръки, ще можете лесно да комбинирате полезното с приятното. И така почистването в един момент ще стане част от нашето ежедневие. Забавлявайте се докато чистите, мислете си за приятни неща, като предстояща почивка, далечно пътуване или среща с дългоочакван приятел или приятелка. Когато почистването е към своя край ще останете изумени, колко бързо е приключило всичко.

Най-добрият приятел на всеки дом – WD-40

С помощта на мултифункционалния WD-40 ежедневневното почистване на дома ви ще бъде със сигурност ефективно. С този така необходим продук може да свършите чудеса.  Добър пример за ползване на WD-40 в домашни условия е премахването на най-трудните замърсявания, като следи от кафе, чай, сладко по пода, прах, различни видове петна по повърхностите и куп други замърсявания. Така наречения продукт със своите хиляди приложения е един уникален продукт, който ще свърши чудеса вкъщи. Със сигурност ще ви бъде от ползва в много от гореизброените ситуации.

Сега, когато притежавате WD-40 може да не задавет въпроса – Как да вкараме ред в дома. И така, какво чакате? Все още имате време да съставите вашия 20-минутен (ежедневен) кратък проект. Успех!

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube