tracking

Правилна поддръжка на въдицата и макарата

Правилна поддръжка на въдицата и макарата. Тези, които обичат риболова, знаят как риболовните макари и въдици могат да се изцапат по време на риболов. Остатъците от земята, стръвта, солта, водата може да влошат вашата въдица или макара. Добрата поддръжка е от съществено значение: както след всеки риболовен ден, така и в края на сезона.

Поддръжка на риболовни макари

Това е здрав и устойчив механизъм, но има множество механични елементи, фуги, зъбни колела, втулки и т.н. Основни врагове са мръсотията, която се получава там, където не трябва, и солеността за тези, които ловят риба в морето.

След всеки „улов“ е важно да почистите с микрофибърна кърпа, навлажнена с малко вода от външната страна на макарата. Обикновено това е достатъчно за редовно почистване.

На всеки три до четири риболовни дни е препоръчително да почиствате и смазвате външните подвижни части, след отстраняване на бобината с жицата.

Силиконова смазка  Silicone Препоръчителният продукт е силиконова смазка с отлични смазочни свойства, за да се гарантира перфектно движение на частите. Осигурява отлично смазване, предпазва от влага, не привлича мръсотията. Формулата му е съвместима с всички метали, пластмаси, каучук и дърво.

Телефонова смазка PTFE – Ако сте експерт (но само в този случай) на всеки един или два сезона може да бъде полезно да смажете и вътрешността на риболовните макари , като ги отваряте внимателно.

Поддръжка на въдицата

Що се отнася до макарата, водата е най-подходяща за обикновеното почистване на въдиците: навлажнена кърпа от микрофибър се прекарва върху цялото тяло и върху пръстените, след което се изсушава със суха кърпа. Тази интервенция винаги е необходима след морски риболов, солта е голям враг на различните сегменти.

В края на сезона (но и по време на същия) е добре да се извършва допълнително смазване, като се използва високоефективната PTFE смазка WD-40 Specialist, която осигурява отлично смазване и защита чрез намаляване на триенето и е идеална за компоненти или механизми, изложени на вода.

Препоръчително е да изпълните това приложение, като напръскате малко от продукта върху микрофибърна кърпа, която се прекарва върху цялата цев и пръстените. След това с кухненска хартия преминете отново, за да премахнете излишъка.

И накрая: Риболовът е любимо хоби на много хора. Но винаги се стремете да поддържате вашите въдици, за да не се налага да давате излишни пари за части или нова въдица.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2020 WD-40 Company