tracking

Постигане на завършен вид при моторите

Постигане на завършен вид при моторите. Колкото и да не Ви се вярва, всеки собственик на мотор е толкова вглъбен в мотора си, че мисълта за него е почти като грижата за едно малко дете. В желанието си да поддържа мотора си в отлично състояние, както технически, така и на външен вид, собственика на мотор е готов да отдели голяма сума пари. За да избегнете тези огромни разходи, ние ще Ви предложим няколко лесни трика с цел придаване на идеалния завършен външен вид на Вашия мотор.

Необходими продукти – вода и единствено подходящи почистващи препарати

Като начало започнете с вода, но не прекалявайте с нея. Снабдете се с подходящия препарат за тази цел, а не с какъв да е. Внимавайте да не попаднете на твърде абразивни продукти, тъй като има вероятност грубият почиствател да се надраска, нарани или да нанесе необратими щети по хрома или боята на мотора. Това би било последното нещо, което искате да Ви се случи.

Специалните мото-шампоани съдържат важните pH нива, където шансът за надраскване или евентуални щети по повърхността на мотора, са невъзможни. Винаги си избирайте качествени и тествани мото-продукти в предлагащите се търговски вериги (било то шампоани, вакси, почистватели и други).

Измиване с вода под високо налягане

Измиването с вода под високо налягене (пример: с пароструйка) е гаранция за сваляне и на най-упоритата кал или мръсотия от тялото, било то мотор или колело. С помощта на пароструйката ще свалите всичко онова, което се е затлачило и по най-трудно достъпните места.

От друга страна е добре да имате едно наум при ползването на вода под високо налягане, тъй като има места, с които трябва да се съобразите. Веригите, спирачките и други места, по които има смазка е препоръчително да бъдат покрити, тъй като паростуйката може лесно да свали смазочния продукт.

Всеки моторист трябва да притежава правилните почистващи продукти

Задължително условие е, всеки моторист да притежава най-необходимите аксесоари за почистване. В това число влизат; подходяща четка, моп, гъба и други. За отделните места, с цел завършен блясък, ползвайте моп или гъба. Не ги комбинирайте едно върху друго. Пример: ако до момента сте ползвали гъба за сваляне на грес от джантите, в никакъв случай не ползвайте същата гъба за почистване на кожените седалки, тъй като греста ще остави следи по седалките. Добра идея е да си набавите стара четка за зъби, която може да ползвате при изклчюително трудно достъпни места.

Препоръчителна смазка за всеки моторист

Препоръзваме ползването на смазочен спрай върху места, където смазката може да се е поотмила по време на измиването. За веригата препоръчваме да ползвате стандартната смазка за вериги. Нанесете по местата, където прецените, че има нужда.

WD-40 за допълнителен блясък и завършек

В много от слаучаите, след измиването, на било то мотора или велосипеда, блясъка все още липсва. В такъв случай е добре да се ориентирате към полиращи препарати, но е важно да имате добра практика при ползването на подобни препарати. Понякога при неправилна употреба се стига до сваляне на горния слой от боята.

За да избегнем тези неприятни моменти, иделаното решение тук е мултифункционалният WD-40, който лесно ще реши този проблем. В този случай, това е Вашето най-добро решение. Наградете Вашия мотор или велосипед, като му придадете един невероятен завършек с този уникален продук. Той не само ще полира и придаде фиален блясък, но със сигурност ще отстрани и евентуално останали следи от предишното почистване.

Постигане на завършен вид при моторите е много важен етап, за да може пътуването да бъде удоволствие.

За повече информация, разгледайте нашия сайт, с допълнителни съвети и трикове на всички наши продукти.

Ако искате да закупите продукта натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2020 WD-40 Company