Подготовка за къмпинг сезона. С настъпване на пролетта, стартира и подготовката на къмпинг сезона. Препоръчително е да направим предварителна пълна проверка на цялата екипировка, тъй като никой не обича липсваща част или повреда в инвентара малко преди къмпинг приключението да започне. Обърнете внимание на нашите съвети във връзка с трите основни фактора преди отпътуване.

Палатката – качествен покрив над главата

Уверете се, че притежавате качествена, здрава и добре защитена палатка, като направите предварителен тест преди тръгване. Задължително тестване на циповете. Преглед на скъсани стени или накъсвания по пода. Преглед за евентуално огънати метални елементи. С цел тестване на течове, препоръчваме използването на специален маркуч за симулиране на дъжд. В случай, че има нужда от сериозен ремонт или смяна на старата палатка с нова, Ви препоръчваме да се обърнете към специалист в областта, преди да прибегнете до закупуване на нова.

Спалните чували – удобното място за почивка

Тъй като сте съхранявали спалния чувал на затворено място и, със сигурност, за дълго време, е препоръчително да го изперете. След това го разпънете така, че да изсъхне равномерно. Разгледайте го добре, с цел установяване на скъсани места или дупки, след което се погрижете за циповете. Не ги подценявайте, тъй като развалените или не добре плъзгащи се ципове могат да доведе до куп главоболия. С цел плавното им плъзгане, ние силно препоръчваме да напръскате всеки един от тях с мултфифункционалния WD-40®, за да се уверите, в техните плавни и качествени движения. Освен това, правилно съхранените ципове, ще гарантира и по-дългият им живот на движение.

Охладителите – здравословните мини хладилници

Поддържането на наличния охладител е също не по-малко важно, тъй като той е отговорен за съхранението на храната и напитките. За тази цел е препоръчително честото му почистване, както и редовната му проверка, дали работи в изправно състояние. Когато малкият хладилник или така наречения охладител се поддържа чист и сух, той несъмнено ще стои далече от появата на мухъл, плесен и неприятни миризми. За да се случат нещата така, както сте ги планирали, Ви съветваме, след всяка по-дълга употреба, да почиствате вътрешната част с мека и чиста кърпа. Важно е накрая да обърнете охладителя с вътрешната част навън, с цел освобождаване от натрупаната влага, в случай, че се е образувала такава.

Ако забележите петна от храна, Ви препоръчваме комбинацията от сода за хляб с малко вода. Тази комбинация със сигурност ще свали неприятните петна. Накрая за малко повече настроение, ако искате да отстраните неприятните миризми, може да натъркате истински екстракт от ванилия. Ефектът ще бъде положителен, а това е гаранция!

Препоръчваме ви винаги да носите със себе си по един флакон WD-40. Никога не се знае кога може да ви бъде в необходимост.

В някои от предишните ни блогове може да разгледате и разберете, как да поддържате и съхраните правилно градинските си  инструменти и други подобни теми свързани с настъпващото лято.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Подготовка за къмпинг сезона, може вече да започне.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube