Отстраняване на ръжда от метал. Решения с #WD40. Представете си сценарий, в който Ваш ценен предмет е покрит с ръжа или някаква малка част от него е корозирала. Много неприятна гледка, особено, когато става въпрос за нова градинска мебел, сравнително ново колело, автомобил или друга ценна вещ. Доброто състояние на всички тези предмети е равносилно на редовна и правилна поддръжка. Накратко казано, за да нямате проблеми с евентуална ръжда, грижете се за Вашите притежания.

Ръждата е дразнител, който не само изглежда неприятно, но води до своите негативни последствия, особено когато се появи върху метална повърхност. Колкото по-дълго я оставите да престои във времето, толкова по-упорита ще бъде за отстраняване след време. Разгледайте  нашите няколко лесни съвета за отстраняване на ръжда от метал, които със сигурност са познати на повечето от Вас.

  1. Опитайте отстраняване на ръжда с оцет

Оцетната и лимонена киселина са добро средство срещу появилата се ръжда. Представете си сценарий, в който, искате да премахнете натрупалата се ръжда от шепа болтове и винтове. Поставете всичко в купа и залейте цялото съдържание с бял или ябълков оцет.

След като накиснете всичко за известно време, покрийте купата и започнете да ги разклащате с кръгови движения. Когато останете без дъх, оставете контейнера за около 24 часа. Колкото и да не Ви се вярва, Вашите винтове трябва да изглеждат така, сякаш са доставени директно от фабриката.

  1. Пробвайте комбинацията от сода за хляб с вода

В случай че нямате оцет под ръка, може да ползвате сода за хляб и стара четка за зъби. Използвайте достатъчно количество сода плюс вода, така че да получите идеалната неронлива паста. Получената консистенция се нанася директно върху ръждясалата част, след което се обработва с четката за зъби. Времето за обработване на мястото зависи от големината и упоритостта на появилата се ръжда.

  1. WD-40 решение и превенция 

Известно е, че този мултифункционален продукт, действа безотказно в борбата срещу ръждата, както и като превантивна мярка при евентуална поява. Необходимо е само да накиснете ръждясалия артикул във #WD40, след което го почиствате с помощта на телена четка. Спокойно може да тествате малки участъци от ръждясалата част, за да проверите, дали WD-40 действа.

При редовно нанасяне на #WD40 върху повърхности, склонни към ръжда, си гарантирате живот без поява на такава. В случай, че имате нужда от продукт на #WD40, за по-специфични дейности, може да разгледате серията на WD-40 Specialist. Тази специално разработена серия е за по-сериозни и тежки случаи. Не забравяйте, след всяко ползване на продуктите, да измиете добре ръцете си.

Отстраняване на ръжда от метал. Решения с #WD40

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube