tracking

Как да смажем механизма на чекмеджето?

Как да смажем механизма на чекмеджето? Будите се посред нощ и докато цялата къща е потънала в дълбок сън, на вас ви хрумва идеята да похапнете нещо набързо? Пристъпвате тихо на пръсти и скрити в полумрака, отваряте любимото чекмедже пълно с всевъзможни лакомства. Изведнъж тишината е пронизана от онзи ужасен изданически скърцащ звук… Цялата къща е на крак, а вие сте разкрити! Да, отдавна трябваше да се погрижите и да смажете скърцащия механизъм на чекмеджето. Ако и вие сте убедени, че е крайно време да се отървете от този досаден проблем, прочетете нашето кратко ръководство, което ще ви помогне да го решите.

И така да започваме – Как да смажем механизма на чекмеджето?

Необходими материали

  • Суха кърпа

  • Отвертка

  • Мултифункционален спрей WD-40

Стъпка 1: ПОДГОТОВКА

Започнете, като  извадите изцяло проблемното  кухненското шкафче от кухненския модул. По този начин, ще имате пълен достъп до механизма му. Подгответе си и отвертка. Възможно е при изваждането, да се наложи да я изполвате.

ПОДГОТОВКА

Стъпка 2: ПОЧИСТВАНЕ

Грабнете предварително подготвената суха, чиста кърпа. Забършете старателно водачите. Така ще премахнете, натрупаният  с времето прах и мръсотия.

ПОЧИСТВАНЕ

Стъпка 3: В ПОМОЩ WD-40

На тази стъпка, ще ви е нужен мултифункционалния WD-40 ! С негова помощ, ще смажете и предпазите механизма на скърцащото чекмедже. Напръскайте с WD-40 по дължина на водачите, като се стараете повърхността им да бъде добре покрита от продукта. По този начин едновременно, ще почистите натрупаната мръсотия и наслагвания и ще смажете и предпазите водачите.

В ПОМОЩ WD-40

Стъпка 4: ПОДГОТОВКА ЗА ПОЛЗВАНЕ

Вземете кърпата отново и забършете третираната с WD-40 повърхност. Почистете вътрешната и външната част на чекмеджето с чиста, леко навлажнена кърпа, за сте сигурни, че то отново е в перфектно състояние.

ПОДГОТОВКА ЗА ПОЛЗВАНЕ

Стъпка 5: ВАШЕТО ЧЕКМЕДЖЕ Е ГОТОВО ЗА ПОЛЗВАНЕ

След като сте изпълните стъпките по-горе, просто поставете чекмеджето обратно на мястото му. Вече може да сте сигурни, че тайните ви среднощни похапвания, няма да бъдат разкрити от никой!

ВАШЕТО ЧЕКМЕДЖЕ Е ГОТОВО ЗА ПОЛЗВАНЕ

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Следвайки това кратко ръководство, вие смазахте и предпазихте механизма на вашето кухненско чекмедже. Край на заяждащите чекмеджета и досадното им скърцане!

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company