tracking

Как да почистим хромирани повърхности?

Как да почистим хромирани повърхности?

Добре поддържаната хромирана повърхност, обичайно изглежда лъскава и красива. При нередовна и некачествена поддръжка обаче, хромът става притегателна сила за всякакъв вид прах и мръсотия. Това неминуемо уврежда иначе привлекателния му външен вид. Всякакъв вид мръсотия и прах стават лесно забележими върху лъскавата му повърхност. Именно затова, редовното почистване е от голямо значение за добрата визия на всеки хромиран детайл. За щастие процесът по поддръжката е много лесен. Само следвайте кратките стъпки по-долу и ще останете очаровани от постигнатия резултат.

И така да започваме – Как да почистим хромирани повърхности?

 

Необходими материали

  • WD-40 мултифункционален спрей

  • Четка за зъби

  • Микрофибърна кърпа

  • Топла сапунена вода

  • Гъба

Стъпка 1: ПОДГОТОВКА

Преди да започнете, уверете се, че всички необходими ви за почистването материали са налице. Напълнете кофа с гореща вода. Добавете течен сапун или друг вид почистваща течност.  Това ще помогне за по-лесното отстраняване на мръсотията.

ПОДГОТОВКА

Стъпка 2: ПОЧИСТВАНЕ

След като вече разполагате с кофа с топла сапунена вода е време да грабнете и гъбата.  Потопете я във водата и започнете да почиствате повърхността с повтарящи се кръгови движения. Вероятно вече виждате как мръсотията се разтича и повърността придобива по-приятен и чист вид.

ПОЧИСТВАНЕ

Стъпка 3: НАТЪРКАЙТЕ

Понякога натрупаната мръсотия е по-упорита и не може да бъде отстранена само с вода и сапун. В такъв случай грабнете предварително подготвената четка за зъби и енергично натъркайте замърсената част.

НАТЪРКАЙТЕ

Стъпка 4: ПОДСУШЕТЕ

След като и упоритата мръсотия е отстранена, време е да подсушите повърхността. С помощта на микрофибърна кърпа, подсушете старателно хромираната част. Ако сте се справили добре, вашата повърхност вече изглежда страхотно.

ПОДСУШЕТЕ

Стъпка 5: ЗАЩИТЕТЕ

Не забравяйте да защитите, току що почистената повърхност с мултифункционалния спрей WD-40. Напръскайте WD-40 върху хромираната повърхност. Оставете да подейства за известно време и старателно забършете с микрофибърна кърпа. В случай, че почиствате хромирани повърхности по автомобила, не допускайте WD-40 да влезе в съприкосновение с гумите на автомобила . Това може да доведе до загуба на сцепление.

ЗАЩИТЕТЕ

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Бързо, лесно, ефикасно!  Сега вече знаете, как да направите вашите хромирани повърхности бляскави и неотразими!

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company