tracking

Как да сменим тоалетната седалка?

Как да сменим тоалетната седалка? Когато стане въпрос за смяна на старата и захабена тоалетната седалка, повечето от нас не биха изявили голямо желание да се захванат с тази работа. Но все пак и това трябва да бъде свършено от някого, нали? Не се тревожете, процедурата по смяната е изключително бърза и лесна. Не са ви нужни нито специални инструменти, нито услугите на скъп домашен майстор.

Как да сменим тоалетната седалка? Запретнете ръкави, следвайте стъпка по стъпка, нашето кратко ръководство и скоро ще се превърнете в героя на цялото семейство!

Необходими материали

  • мултифункционален спрей WD-40

  • почистващи препарати

Стъпка 1: ДЕМОНТАЖ НА СТАРАТА ТОАЛЕТНА СЕДАЛКА

Съвсем логично, първата стъпка, която трябва да предприемете преди да поставите новата тоалетна седалка е да демонтирате старата. Огледайте добре къде се намират болтовете, които я захващат към чинията. Първата ви задача е да ги отвиете. Някой от тях, може да отвиете на ръка или с помощта на ключ. В случай, че болтовете са метални и ръждясали, отвиването им може да се окаже наистина трудно. За целта използвайте мултифункционалния спрей WD-40, който ще премахне натрупаните наслагвания и ръжда и ще разхлаби затегнатите болтовете.

Стъпка 2: ХИГИЕНИЗИРАНЕ НА ТОАЛЕТНАТА

Преди да поставите новата тоалетна дъска ви съветваме да се възползвате от възможността да почистите и дезинфекцирате  тоалетната изцяло. Използвайте подходящи почистващи препарати – препарати със съдържание на белина, сода за хляб , оцет и др.

ХИГИЕНИЗИРАНЕ НА ТОАЛЕТНАТА

Стъпка 3: СМЯНА НА ТОАЛЕТНАТА СЕДАЛКА

Сега, след като тоалетната ви е чиста и дезинфекцирана, може да пристъпите към монтажа на новата тоалетна седалка. Поставете новата седалка върху чинията и напаснете пантите на съответните места. Ако се използва прикрепване с винтове, просто ги сложете в отворите на пантите и ги затегнете. Ако закрепването е с болтове, сложете болтовете в отворите и ги затегнете отдолу с гайките. Проверете дали новата седалка е монтирана стабилно.

СМЯНА НА ТОАЛЕТНАТА СЕДАЛКА

Стъпка 4: ПОДДРЪЖКА НА ТОАЛЕТНАТА СЕДАЛКА

Сега, след като вече подменихте старата, захабена и скърцаща тоалетна седалка с нова, нека ви дадем някои полезни съвети, затова как да я поддържате в добра форма. С времето, честата употреба на седалката (непрестанното вдигане и сваляне) води до появата на неприятен скърцащ звук. За да предотвратите появата на този проблем, напръскайте с  мултифункционалния WD-40 пантите на седалката. После забършете с кърпа третираните елементи. Не забравяйте да почиствате и дезинфекцирате редовно, както вътрешността на тоалетната, така и тоалетната седалка.

ПОДДРЪЖКА НА ТОАЛЕТНАТА СЕДАЛКА

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Не позволявайте тоалетната ви седалка да изглежда захабена и износена. Смяната е толкова бърза и лесна, че нямате право на извинения! Грижете се добре за чистотата и дезинфекцията на вашата тоалетна. В случай че тоалетната ви седалката започне да издава онзи неприятен скърцащ звук, не забравайте, че WD-40 е най-добрият ви съюзник в справянето с този проблем.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company