tracking

Как да поддържате скутера си?

Как да поддържате скутера си? Често използван от деца и възрастни, като част от свободното им време, скутерът стана един от любимите транспортни средства през последните години. Сега се счита за реален вид транспорт. Удобство е за тези, които трябва да изминат кратко разстояние по-бързо, без да карат велосипед. Все по-често хората предпочитат този вид транспорт, защото си спестяват време и не нужно да чакат на спирката идвайщия автобус или метро. В днешно време на пазара се предлагат различни модели скутери. Избор има.

Всеки желаещ да притежава такова превозно средство, трябва да прецени за какво точно му е нужно и какви средства би заделил. За притежателите на скутери сме подготвили няколко ефективни предложения за поддръжка, за да продължите да пътувате без проблем! Не е тайна, че добре поддържаният скутер работи по-добре и издържа по-дълго. Следвайте стъпките –  Как да поддържате скутера си?

 

Необходими материали

  • Микрофибърна кърпа за изтриване на излишния продукт

  • Гаечен ключ номер 13 и гаечен ключ за затягане на винтове и гайки

  • WD-40 мултифункционален продукт

  • Бяла литиева грес на WD-40 SPECIALIST

Стъпка 1: ПОДДЪРЖАЙТЕ СГЪВАЕМИЯ БЛОК НА ВАШИЯ СКУТЕР

За да отворите и затворите скутера си, в долната част на кормилото имате резе, което служи, като затварящ механизъм. За да го използвате, просто трябва да го спуснете или вдигнете. Този механизъм има тенденция да работи по-трудно, тъй като скутерът остарява и се износва. За да го поддържате правилно, всичко, което трябва да направите, е да използвате многофункционалния спрей WD-40. Използвайте сламката на апликатора, за да напръскате продукта в основата на ключалка и в бутона. След това раздвижете механизма няколко пъти подред, така че продуктът да проникне ефективно.

Стъпка 2: РЕГУЛИРАЙТЕ ВИСОЧИНАТА НА СКУТЕРА

Вторият важен момент при поддръжката на вашия скутер: регулирането на височината. За да регулирате височината на вашия скутер, има заключваща ключалка на лентата на вашия скутер. По същия начин, както преди, просто трябва да напръскате малко WD-40 Multi Use Product върху механизма, след това да го отворите и затворите няколко пъти. След тази операция, резето трябва да бъде по-лесно управляемо и по-лесно да се отваря и затваря.

Стъпка 3: СМАЖЕТЕ СПИРАЧНИЯ МЕХАНИЗЪМ

Не забравяйте спирачния механизъм в стъпките за поддръжка на скутера! Ако е метален механизма на спирачката, може да напръскате малко WD-40. Раздвижете спирачката, за да навлезне продукта в дълбочина. Така ще предпазите и спирачния механизъм  да не ръждясва и да устои по-дълго с времето.

Стъпка 4: ПОДДЪРЖАЙТЕ ЛАГЕРИТЕ НА СКУТЕРА

Както съветват експертите много е важно да поддържате лагерите на вашия скутер. За да направите това, трябва да демонтирате колелата на вашия скутер. Препоръчваме ви да използвате продукта WD-40, за обезмасляване на лагерите. След като ги почистите, ги намажете с бяла литиева грес продукт на WD-40 Specialist – осигурява дългосрочно смазване. Специалната и формула не позволява да тече или капе. Гледайте видеото, за да разберете, как да направите тази стъпка правилно.

Стъпка 5: ЗАТЕГНЕТЕ ВСИЧКИ ВИНТОВЕ И ГАЙКИ

И накрая, не забравяйте да затегнете всички гайки и винтове, важна стъпка в поддръжката на скутера! Това ще напарви скутера ви стабилен, ще удължи живота му и най-вече ще гарантира вашата безопасност. Видеото показва всички важни точки, които трябва да бъдат затегнати. За тази стъпка ще ви трябват ключ от 13 и най-вече шестоъгълни ключове 3, 4 и 5.

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Препоръчваме ви използването на многофункционален продукт WD-40 за поддръжка на скутера. Освен че улеснява движението на металните части чрез смазването им, той осигурява защита срещу влага и корозия. Следователно вашият скутер може да продължи да се кара спокойно до следващата си поддръжка. На скутерите и да тръгваме!

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company