tracking

Как да смажем гаражните врати?

Как да смажем гаражните врати? Обгрижването, като смазване и защита, на гаражните врати, може би не е приоритетна точка в списъка със седмичните ви ангажименти.  Но, за да нямат проблем с механизма на гаражните ви врати този наръчник със сигурност ще ви бъде от полза, за бързото и лесно отмятане на задачата.

И така започваме: Как да смажем гаражните врати?

 

Необходими материали

  • Метална стълба

  • WD-40 Мултифункционален продукт

Стъпка 1: Предварително смазване на релсите и лагерите

Започнете с нанасяне на мултифункционалния спрей WD-40, върху релсите и лагерите, които са главните действащи лица при движението на вратите. Тази процедура я направете, докато вратите са в покой, тоест затворени.  Това ще свърши чудесна работа за едно гладко и безпроблемно движение на вратите в двете посоки.

 

Стъпка 2: Обгрижване на пантите

След като веднъж сте се погрижили за релсите и лагерите, е време за обгрижване на пантите. Не ги подценявайте, те са не по-малко важна част от движещата се система, тъй като са основни компоненти при движението на вратите. Отново е време да се снабдим с така необходимия WD40 и директно да нанесем продукта върху тях (пантите). Както вече споменахме, не ги забравяйте, тъй като те играят ключова роля при движението на вратите.

Стъпка 3: Проверка на свършената работа

Не остана много, на финалната права сме. След като сме смазали и защитили всички важни части, по системата на движение, е необходимо да раздвижим вратите в двете посоки. Това се прави няколко пъти, за да разпределим нанесения продукт още по-равномерно и да сме сигурни, че е стигнал до всички точки на движещата се система.

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

За да съхраним живота на цялата движеща система при гаражните врати, е препоръчително редовната и адекватна поддръжка. Това означава, смазване и защита на всеки 6 месеца. На пръв поглед изглежда сложно, но съвсем не е така. Благодарение на този наръчник, ще се справим дори и без професионална намеса.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

 

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company