tracking

Как да почистите месингови лампи?

Как да почистите месингови лампи? Подобно на всеки друг метал, месингът и златото, след време, губят своя блясък. Не се тревожете, тъй като те са от типа лесни за поддръжка метали. За да сте доволни от свършената работа, е необходимо да се снабдите с подходящите продукти. Почистването и полирането на месингови повърхности може да се получи и с помощта на алтернативни продукти намиращи се във всеки дом.

Преди да започнете с поддръжката, е добре да проучите, какъв е състава на повърхността. Направете го с помощта на магнит. Това ще ви даде ясна представа, дали има примеси на други метали. Ако магнитът се придържа към повърхността, това означава, че в него има други метали. Магнита не се привличат от твърд месинг и злато. Ако предметите са от месинг или злато, можете да ги почистите с гореща сапунена вода.

Внимавайте, тъй като по време на полиране, при по-енергични движения, може лесно да увредите или свалите покритието на месинга. Почиствайте и полирайте с повишено внимание.

И така нека се захванем за работа – Как да почистите месингови лампи?

 

Необходими материали

  • Почистващ препарат (за месинг)

  • Препарат за полиране (на месинг)

  • Топла сапунена вода и кърпа

  • Стара четка за зъби

  • Чиста кърпа

Стъпка 1: Почистване на месингова лампа

Напълнете купа или кофа с гореща вода. Добавете течен сапун към водата и разбъркайте добре, до получаване на желания разтвор. Вземете почистваща кърпа, потопете в разтвора, след което почистете с леки движения. Може да ползвате (при необходимост) стара четка за зъби, за да достигнете до по-трудно достъпните места. В случай, че натрупалата се мръсотия е по-упорита, може да ползвате и по-агресивни препарати, като такива специално за месингови повърхности.

Внимавайте, тъй като някои месингови лампи са с лаково покритие. В този случай, почистването с помощта на топла сапунена вода не е препоръчително. Ако същата лампа е силно оцветена, трябва да се  ползва препарат за отстраняване на лак или боя (тук е добре да се обърнете към производителя, ако не сте сигурни в крайния резултат).

Почистване на месингова лампа

Стъпка 2: Подсушаване на месингова лампа

Важно е лампата да бъде добре подсушена, за да не се образува ръжда, в следствие от водните следи. Вземете суха и чиста кърпа и се погрижете за подсушаването на повърхността.

Подсушаване на месингова лампа

Стъпка 3: Полиране на месингова лампа

За да придадете блясък, използвайте WD-40, като не пръскате директно върху лампата, а нанасяте върху кърпата, с която ще полирате. С помощта на кръгови движения полирайте лампата. Това не само ще придаде приятен блясък, но ще предпази от полепване на прах и евентуална корозия.

Не забравяйте, че не само изпълнението на процедурата е важно. Редовната поддръжка е от най-голямо значение, тъй като предметите си имат живот и ако не се грижим подобаващо за тях, те ще се скапят преждевременно.

Полиране на месингова лампа

необходими предпазни мерки

Препоръчителните предпазни мерки, които трябва да имате предвид, когато почиствате и полирате месингови лампи:

Не използвайте почистващи кърпи, които са силно абразивни. Избягвайте да ползвате метални четки или такива от стоманена вълна. Те ще оставят драскотини по повърхността на лампата.
Препоръчва се (при финалното полиране) минерално масло или мултифункционалния спрей на WD40.  Този продукт ще свърши чудесна работа за придаване на блясък, освен това ще предпази от евентуална корозия и потъмняване.
Накрая е добре да знаете, че предметите, било то от злато или месинг, са склони да потъмняват при често взаимодействие с кожата на човек. Те се окисляват и по този начин потъмняването е неизбежно.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

 

 

 

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company