tracking

Как да почистим острието на косачката?

Как да почистим острието на косачката?

Поддръжката на градинското оборудване е от основно значение за добрия вид на тревните ви площи. Добрата поддръжка удължава живота на оборудването и го прави по-безопасно при употреба. Косачките за трева са едни от най-важните съоръжения необходими за перфектия вид на тревните площи. С нейна помощ вашият двор или градина винаги ще изглеждат в отлично състояние. От основно значение за ефективната работа на косачката е почистването и поддръжката на  нейните режещи елементи – остриетата. Чрез тях, ще се радвате на идеално равен тревен килим, а също и на по-добро аериране и навлизане на светлина в тревната площ. А вие знаете ли как да почистите остриетата на вашата косачка ? Нека ви окуражим – почистването и поддръжката на остриетата на косачката не е никак трудно. Прочетете краткото ръководство по-долу и в няколко лесни и бързи стъпки, ще ви помогнем да се справите с тази задача.

И така да започваме – Как да почистим острието на косачката?

Необходими материали

  • Предпазни средства за ръце и очи (ръкавици и очила)

  • Ръчна сифон помпа

  • Твърда четка

  • Комплект тресчотка

  • Чиста вода

  • WD-40

Стъпка 1: Предпазни мерки

Първата стъпка е да се уверите, че сте взели всички необходими предпазни мерки за вашата безопасност. Не забравяйте, че ви предстои работа с изключително остри повърхности. За да избегнете евентуални наранявания, поставете на ръцете си здрави предпазните  ръкавици. Готови сте? Тогава да продължаваме напред !

Предпазни мерки

Стъпка 2: Подготовка за почистване

За да избегнете евентуален теч на гориво, изпразнете резервоара на косачката с помощта на ръчна сифон помпа. След като се справите с това, обърнете косачката наобратно, за да достигнете до остриетата и да ги почистите правилно.

Не забравяйте всеки път, когато извършвате профилактика на електрическа косачка да я изключите от електрическата мрежа. При бензиновите двигатели винаги изваждайте лулата за свещта, за да увеличите вашата собствена безопасност при извършването на профилактика. При някой модели косачки, за да направите това може да се наложи да използвате гаечен ключ.

Подготовка за почистване

Стъпка 3: Почистване

Вземете маркуч и напръскайте острието и корпуса. С помощта на силната струя вода, ще можете  бързо и ефективно да достигнете до всички замърсени повърхности. За по-добър ефект използвате маркуч с поток, с високо налягане.  Силната струя, ще отстрани натрупаната трева и замърсявания, основни причинители на корозия и износване на материала. Поставете косачката настрани и продължете да пръскате, докато по-голямата част от отпадъците и тревата изпаднат.

Вземете четка с твърд косъм и натъркайте остриетата и корпуса. Така окончателно,  ще се отървете от всички остатъчни наслагвания, които маркучът не е успял да премахне от косачката.

Почистване

Стъпка 4: Сваляне на острието

Сега, след като острието е чисто е време да го премахнете от косачката. За свалянето му от корпуса, използвайте предварително подготвения комплект тресчотка. Препоръчваме за разхлабване и премахване на гайката, която държи острието на място да използвате гаечен ключ с дълга дръжка.

Забършете старателно острието и от двете страни. Ако то е затъпено, за постигането на максимална производителност и ефиктивност при работата му, е необходимо да го заточите. В случай, че решите да направите това сами, използвайте метална пила, шлайф или друг заточващ инструмент. Не забравяйте да вземете всички предпазни мерки. Повърхността е наистина остра и неправилното заточване, може да доведе до сериозни наранявания.

Сваляне на острието

Стъпка 5: Смазване на острието с WD-40

След като приключите със смазването на острието и корпуса на косачката, е време да я сглобите обратно. Поставете отново острието на косачката. Внимателно затегнете гайката, която го държи на място. Уверете се, че острието е правилно поставено и стегнато и обърнете косачката в изправено, работно положение.

Сега отново прикрепете щепсела към запалителната свещ. След като приключите, напълнете резервоара с гориво. Това е! Вашата косачка е готова за употреба!

За да функционира вашата косачка ефективно и безотказно дълго време, сега е момента за финалния щрих –  смазване на острието. Просто го напръскайте с WD-40 Multi Use Product! С негова помощ, ще предпазите режещия нож  от ръжда и корозия и ще удължите  живота му!

Смазване на острието с WD-40

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Вече се убедихте, че подръжката на острието на косачката не е трудно начинание и не отнема много време. Полагайте тези грижи навреме и по правилния начин и ще удължите живота и ефективността на работа на вашата косачка.  Острите и добре поддържани остриета ви гарантират перфектния вид на вашия двор и градина. Използвайте WD-40 , за да ги предпазите от наслагвания, ръжда и корозия и да се радвате дълго на красотата на лъскавата зелена трева.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company