tracking

Как да почиствате колелцата на столовете?

Как да почиствате колелцата на столовете? Мебелите в офиса, било то столове или малки шкафчета, са в повечето случаи монтирани върху малки колелца, с цел по-лесно и по-бързо придвижване. Колелцата в случая могат да варират от гледа точка на размер и структура. Следните два модела са най-често срещани:

– Колелца с неподвижна ос. В този случай, те се въртят само във вертикална посока, без да променят посоката си.

– Въртящи се колелца: такива, които се въртят на 360 градуса, присъстващи в повечето офиси.

Също така може да попаднете и на вариант с два по два различни модела колелца. Тоест стола може да бъде оборудван с комбинация от горните два модела, отново с цел свобода на движението. Този комбиниран вариант се среща при по-големи столове или фотьойли.

И така започваме: Как да почиствате колелцата на столовете?

Необходими материали

  • WD-40 Specialist Тефлонова смазка

  • Шкурка

  • Отвертка

  • Сапун

  • Шпаколвъчен нож

  • Прахосмукачка

Стъпка 1: Сваляне на колелцата

В голяма част от случаите, колелцата притежават вертикален щифт, вмъкнат в отвор, който се развива и по този начин се сваля колелцето. При други обаче, въртящите се колелца са фиксирани към стола чрез така наречената плочка. Когато започне самото почистване е добре колелцата да бъдат освободени от основата на стола. Това ще направите с помощта на отвертка, така че към този момент сте предприели основната задача.

Сваляне на колелцата

Стъпка 2: Измиване на колелцата

Следващата стъпка, при поддръжката на колелцата, е тяхното измиване със сапунена вода. Това не е излишно, тъй като водата с добавен сапун ще отмие и малкото останала мръсотия. Препоръчваме да накиснете колелцата във водата за около 10 минути, след което да изчеткате с помощта на четка (може да ползвате стара четка за зъби). Изплакнете отново колелцата и ги оставете да изсъхнат.

Измиване на колелцата

Стъпка 3: Смазване

В някои случай се препоръчва шкурене, с цел изравняване на евентуалните драскотини, получени при отстраняването на мръсотията с шпакловъчния нож. По точи начин, изравнявайки повърхността на пластмасата, колелцата ще движат по-приятно върху настилката. Сега е момента да вземете възможно най-подходящата тефлонова смазка в лицето на WD-40  Specialist. Този продукт, нанесен по всички движещи се части ще остави тънък слой, който не привлича мръсотия, прах и други неприятни, ограничаващи свободното движение на колелцата. Тефлоновата смазка не капе и не тече, така че цапането на пода не влиза в ангажиментите Ви за деня.

Смазване

Стъпка 4: Поставяне на колелцата обратно

Последната стъпка, е поставянето на колелцата обратно по местата им, било то към основата на столове или шкафове. Изчакайте ги да изсъхнат, не бързайте да ги поставяте мокри. Не забравяйте, че с тази си поддръжка, грижата за тях не приключва. На всеки 6 месеца е добре тези няколко стъпки да се повтарят, за да няма трайни щети по колелцата. Съхранете мебелите си, в офиса и вкъщи, за по-дълъг период от време, като редовно се грижите за всички движещи се части.

Поставяне на колелцата обратно

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Като заключение, след цялата тази процедура, ще установите, че тези 5 стъпки си заслужават труда. Сега е момента за почивка или за работа върху добре почистени и гладко движещи се колелца. За идеални резултати, не оставяйте мръсотията да се натрупа толкова много, така че почистването да представлява кошмар за Вас. При евентуални по-сериозни щети, като повреда в колелцата, се обърнете или отскочете до най-близката железария за професионални съвети.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company