tracking

Как да почистите джантите на автомобила?

Как да почистите джантите на автомобила?

Всички превозни средства, било то автомобили, мотори, велосипеди, каравани, кемпери и други имат нужда от регулярна поддръжка, предвид честотата им на ползване и излагането им на външни влияния като дъжд, кал, прах, сняг, сол и други. Това важи с пълна сила особено за по-големите превозни средства, като автомобили, каравани и кемпери, където повърхността е в пъти по-голяма. Във тази връзка Ви даваме няколко лесни трика за бързо, ефикасно и приятно почистване на джанти при по-големи возила.

Следвайте стъпките – Как да почистите джантите на автомобила?

Необходими материали

  • Кърпа или картон за предпазване на спирачните дискове

  • Мултифункционален спрей WD-40

  • Четка (може и четка за зъби)

  • Микрофибърна кърпа

Стъпка 1: ОПРЕДЕЛЯНЕ МАТЕРИАЛА НА ДЖАНТИТЕ

На пазара има основно два вида джанти; стоманени и алуминиеви. Джантите от стомана са най-често срещаните при нас, тъй като предимствата при тях преобладават; по-здрави са и не са толкова скъпи. Въпреки тези предимства, стоманата лесно и бързо се окислява. Освен това  е и много по-тежка от останалите метали. В зависимост от вида на джантата, е добре да подберете правилните продукти за поддръжка, с цел съхранение на джантата за по-дълъг период от време. В този блог, Ви препоръчваме да ползвате мултифункционалния спрей WD-40, който е подходящ и за двата типа джанти посочени по-горе.

ОПРЕДЕЛЯНЕ МАТЕРИАЛА НА ДЖАНТИТЕ

Стъпка 2: ПОКРИЙТЕ СПИРАЧНИТЕ ДИСКОВЕ, СЛЕД КОЕТО ПОЧИСТЕТЕ

Преди да започнете с почистване на джантите, е задължително да покриете спирачните дискове, така че продукта (WD-40), който ползвате, да не попада върху тях.  Тъй като мултифункционалната смазка WD-40 притежава смазващи съставки, които не трябва да попадат върху спирачните  дисковете, ние Ви препоръчваме да нанесете продукта върху чиста микрофибърна кърпа, след което да почистите джантата с нея

ПОКРИЙТЕ СПИРАЧНИТЕ ДИСКОВЕ, СЛЕД КОЕТО ПОЧИСТЕТЕ

Стъпка 3: ДИРЕКТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ДЖАНТАТА

В някои случаи може да нанесете WD-40 директно върху джантата (препоръчваме само при джанти с по-дебели спици), но винаги избягвайте допира на продукта със спирачните апарати. Директното нанасяне върху джантата ще допринесе за по-бързото попадане на продукта под мръсотията и съответно за нейното по-лесно отстраняване

ДИРЕКТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ДЖАНТАТА

Стъпка 4: ПОЧИСТВАНЕ С ЧЕТКА

За целта е необходима специална четка за автомобили, с цел избягване на драскотини по повърхността. Наблегнете на труднодостъпните места и ако прецените, че тази четка е неподходяща, може да прибегнете до ползване на четка за зъби, която със сигурност ще почисти малките места около болтовете.

ПОЧИСТВАНЕ С ЧЕТКА

Стъпка 5: ПОДСУШЕТЕ ДЖАНТАТА

Като за финал, вземете чиста и суха кърпа и отстранете всички онези последно останали прашинки и други неприятни. По този начин ще придадете на джантата един специален завършен външен вид.

За още по-добри крайни резултати, повторете процедурата, колкото пъти прецените. За изключително мръсни джанти е препоръчително да нанесете от продукта два или три пъти.

ПОДСУШЕТЕ ДЖАНТАТА

ЗАПОМНЕТЕ, ЧЕ ЧЕСТАТА ПОДДРЪЖКА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА!

За да си спестите време и да не отделяте излишни часове в търкане на джантите, ние Ви препоръчваме да поддържате автомобила колкото се може по-често (поне един път месечно).  По този начин си гарантирате по-лесно отстраняване на мръсотията.

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2020 WD-40 Company