tracking

Как да възстановите блясъка на фаровете?

Как да възстановите блясъка на фаровете? Фаровете на автомобила потъмняват с времето. Това се дължи на ултравиолетовите лъчи от слънцето, естественото износване на фара и лошото време. Потъмняването има създава ефект намаляване ефективността на вашите фарове. Сега ще ви покажем няколко решения за почистване и обновяване фаровете на вашия автомобил. Има различни начини за почистване на фаровете. Понякога фарът ви е прекалено износен и трябва да се подмени. За да направите това, ще трябва да се обърнете към професионалист.

Преди да стигнете до този момент, обаче ви съветваме да използвате някои лесни и евтини методи:

  • Почистете фаровете на автомобила си с WD-40
  • Полирайте фара си с комплект за полиране

Необходими материали

  • WD-40 мултифункционален спрей

  • шкурка от 400 до 5000

  • вода

  • микрофибърна кърпа

  • специален полиращ препарат

Стъпка 1: ПОЧИСТЕТЕ / ОБНОВЕТЕ ФАРОВЕ С WD-40

В YouTube има няколко урока, които показват ефекта на WD-40 върху оптиката на фаровете. Но наистина ли е ефективен нашият продукт? Да, но временно. Всъщност, многофункционалният продукт WD-40 ще намали непрозрачността на фара. От друга страна, този трик е временен и трае само няколко дни или седмици. Доказателствата във видеото. За да премахнете наистина непрозрачността на фаровете си, ще трябва да я реновирате с малко шкурка и специализиран продукт.

 

Стъпка 2: ДЕМОНТИРАЙТЕ ФАРОВЕТЕ И ГИ ПОЧИСТЕТЕ

Както ви казахме по-горе, многофункционалният продукт WD-40 е само временен трик за почистване и обновяване на фаровете на автомобила ви. За ефективно действие ще трябва да ги шлайфате и полирате! Първо, ако моделът на колата ви позволява, разглобете фаровете, за да ги шлайфате удобно и лесно на работна маса. След това почистете фара си със сапунена вода и го изсушете с чиста, суха кърпа.

 

ПОЧИСТЕТЕ / ОБНОВЕТЕ ФАРОВЕ С WD-40

Стъпка 3: ШКУРКА С РАЗМЕР 400

Напръскайте вода върху фара и започнете да шлайфате с най-дебелата шкурка (400). Не се колебайте да намокряте фара редовно, за да почистите остатъците от шлайфенето. Постарайте се да почистите добре краищата на фара. Въоръжете се с търпение, тъй като ще отнеме време, за да обновите фаровете на колата си.

 

Стъпка 4: ПРОДЪЛЖТЕ С ШКУРКА 5000

След шлайфане с шкурка 400 трябва да се премахне целия лак. Преминете към плътност 600, за да шлайфате пластмасата. След това до 800. Не забравяйте винаги да мокрите фара. С течение на времето ще видите истинска разлика. Продължете към най-тънката хартия (3000 или 5000). След това избършете добре фара.

Стъпка 5: ПОЛИРАНЕ НА ФАРОВЕТЕ

Накрая нанесете избрания от вас продукт и полирайте с кърпа от микрофибър. За целта използвайте инструкциите на продукта за оптимална употреба. Нанесете продукта върху фара и полирайте с микрофибърна кърпа. Полирайте до желания резултат. И това е, вашият фар е като нов!

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Вече знаете два трика за обновяване на фаровете на автомобила ви. За съжаление, шлайфането на фаровете ще бъде добър трик само 2 или 3 пъти. Всъщност, чрез шлайфане, вие намалявате дебелината на фара (поликарбонат). След известно време ще трябва да подмените фаровете си. Този метод обаче ви позволява да удължите живота им максимално!

Как да възстановите блясъка на фаровете? Вече може да се справите сами с полиране и блясъка на вашите фарове.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company