tracking

Как да почистите мръсните захранващи кабели?

Как да почистите мръсните захранващи кабели? Както поддържате електрическите устройства и телевизорите, така трябва да обръщате внимание и на захранващите кабели. В повечето случай те винаги седят в ъгъла на стаите, където започват да събират доста прах и мръсотия. Ако сте тук, защото вашите захранващи кабели изглеждат доста занемарени или са загубили способността си да предават или получават енергия, тогава сте на правилното място.

Преди да започнете почистването, ви предлагаме да имате винаги под ръка един спрей WD40

Тук ще ви научим как да почиствате мръсни захранващи кабели само в 6 стъпки.

Споделете ваши проекти в нашата Facebook страница

Необходими материали

  • Суха кърпа

  • Сапун за съдове

  • Топла вода

  • Суха гъба

  • Нож за шпакловка

  • Горещ оцет

  • Сода

  • Четка за зъби

  • WD-40 мултифункционален спрей

Стъпка 1: Цялостно почистване

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите захранващите кабели с помощта на суха кърпа, за да елиминирате всички косми и прах на домашните любимци, както и всякаква мръсотия. Ако забележите сдъвкани, напукани, обелени или изтъркани захранващи кабели, тогава трябва да ги замените напълно.

Цялостно почистване

Стъпка 2: Не използвайте почистващи препарати с разтворители или алкохол

Сега ще трябва да направите разтвор, който е комбинация от сапун за съдове и гореща вода. След като разтворът е направен, потопете сухата гъба в него и започнете да почиствате захранващите кабели. Наблегнете също така и на сгъвките на кабела, ако има такива.

Не използвайте почистващи препарати с разтворители или алкохол

Стъпка 3: Използвайте нож за шпакловка

След като захранващите кабели са почистени, трябва да използвате нож, за да отстраните изсъхналите пръски боя от захранващите кабели. Ако не се отлепят веднага, трябва да използвате хартиена кърпа, за да навлажните петната с горещ оцет или цитрусов препарат. Можете също така да използвате сешоара си, за да омекотите или загреете всички тези пръски боя.

Използвайте нож за шпакловка

Стъпка 4: Паста, направена от вода и сода за хляб

Ако забележите, че първоначално белите ви захранващи кабели пожълтяват, тогава трябва да използвате смес от сода за хляб и вода, и да нанесете с помощта на четка за зъби. След като пастата започне да изсъхва или се образува коричка, тогава трябва да използвате влажна гъба, за да ги отстраните и да разкриете побелелите повърхности.

Паста, направена от вода и сода за хляб

Стъпка 5: Използване на компресиран въздух

Ако забележите, че има прах и замърсяване по входа на контакта на зъбците, тогава първото нещо, което трябва да използвате са дървени клечки за зъби. Ако те не свършат работата, тогава ви препорчъваме да използвате компресиран въздух. Издухайте сгъстен въздух във входовете, за да почистите мръсните захранващи кабели.

Използване на компресиран въздух

Стъпка 6: Използвайте WD-40 мултифункционален спрей

След като захранващите ви кабели са почистени, трябва да използвате навлажнена гъба, за да отстраните остатъците от содата за хляб. След това най-накрая можете да нанесете малко WD-40 върху чист парцал и да избършете захранващите кабели, с този мултифункционален продукт ще почистите и предпазите ваиште кабели от мръсотия и влага.

Използвайте WD-40 мултифункционален спрей

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Следвайте  тези 6 стъпки, които ще ви отнемат не повече от 1 час. Прегледайте в дома си колко захранващи кабела се нуждаят от поддръжка и почистване ? Точно затова превантивната мярка  е по-добра от поддръжката след бедствие!

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company