tracking

Как да възстановите елекрическите устройства?

Как да възстановите елекрическите устройства? Вашите електрически устройства или електронни компоненти са повредени? Лошите контакти влияят на добрата работа? Имайте предвид, че можете да почистете електрическите компоненти на вашите устройства с Contact Cleaner на WD-40 Specialist®, преди да ги замените с нови! Днес ние ще ви дадем насоки. И така,  как да възстановите електрическите устройства на вашите електрически и електронни устройства  с няколко прости стъпки  !

Ще откриете защо Contact Cleaner е продуктът, от който се нуждаете в тази ситуация, някои примери и съвети за употреба.

Необходими материали

  • WD-40 Specialist – Contact Cleaner

  • Мека четка за почистване на електрическите компоненти

Стъпка 1: ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИЯ ПРОДУКТ, ЗА ДА ВЪЗСТАНОВИТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ КОНТАКТИ

Специалистът за почистване на контакт WD-40 Contact Cleaner е специално разработен за почистване и възстановяване на електрически устройства! Благодарение на своята формула, той ефективно разтваря остатъците от флюс, както и следите от конденз. Често е възможно да се открият бели ивици поради влага или проникване на вода. Продуктът ще направи възможно премахването им. Той също така разтваря масла, мастни натрупвания, мръсотия, прах … Чрез премахване на всички тези остатъци, продуктът ефективно възстановява електрическите връзки. Формулата на Contact Cleaner е непроводима и е съвместима с всички видове материали: метали, каучуци, пластмаси и др. Изпарява се много бързо, за да улесни изсъхването на веригата и да позволи на системата да се активира отново.

Стъпка 2: ИЗКЛЮЧЕТЕ УСТРОЙСТВОТО СИ

За да почистите и възстановите електрическите компоненти, първо трябва да изключите електрическото си устройство. Всъщност използването на WD-40 Specialist Contact Cleaner трябва да се извършва само при обезсилени вериги , така че не забравяйте да изключите устройството от ел. мрежата щом искате да го почистите. Електрическото устройство трябва да е охладеноАко току-що сте го използвали, изчакайте няколко минути, докато се охлади, преди да почистите електрическите му компоненти.

ИЗКЛЮЧЕТЕ УСТРОЙСТВОТО СИ

Стъпка 3: ПОЧИСТЕТЕ И ВЪЗСТАНОВЕТЕ ЕЛ. УСТРОЙСТВО С CONTACT CLEANER

Използването на WD-40 Specialist Contact Cleaner е лесно и с негова помощ бързо ще възстанови вашите електрически устройства. Изключете захранването, оставете топлите повърхности да изстинат. Разклатете добре флакона, напръскайте компонента на разстояние около 15-20 см. Наклонете детайла по време на чистене, за да се изцеди течността. Електрическото устройство трябва да бъде напълно сухо, преди да бъде включено в ел. мрежата. Повторете операцията, ако е необходимо!

ПОЧИСТЕТЕ И ВЪЗСТАНОВЕТЕ ЕЛ. УСТРОЙСТВО С CONTACT CLEANER

Стъпка 4: ПОЧИСТЕТЕ ДОБРЕ ОКИСЛЕНАТА ВЕРИГА

Когато вашият електронен компонент е претърпял интензивно окисляване в продължение на няколко години, често е необходимо да повторите почистването няколко пъти. WD-40 Contact Clenaer ще подейства в дълбочина. Окислителните частици, често са упорити и изискват ефективно почистване. Ако искате да отстраните по-добре окислената верига, направете го внимателно и с четка , но бъдете внимателни, за да не премахнете спойката между отделните компоненти. Електронните схеми обикновено са доста крехки.

ПОЧИСТЕТЕ ДОБРЕ ОКИСЛЕНАТА ВЕРИГА

Стъпка 5: СЪВМЕСТИМИ УСТРОЙСТВА

Contact Cleaner на WD-40 Specialist се използва често върху електронни схеми, контактори, превключватели, съединители, четящи глави или дори потенциометри! Така че наистина можете да го използвате навсякъде, независимо дали е за принтер, копирна машина, превключвател, радио, компютър и т.н. Използва се дори в света на геймърите, на контролери за игрови конзоли! Накратко, той е съвместим с повечето електрически и електронни устройства, за да улесни работата ви.

СЪВМЕСТИМИ УСТРОЙСТВА

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

Както можете да видите, Contact Cleaner е бърз и лесен за използване. В определени ситуации можете да използвате и многофункционалния продукт WD-40,  който също възстановява електрическите контакти! Това ще бъде много полезно за устройства, които са поели вода, тъй като ще прeмахне влагата от електрическите контакти. Ако имате някакви съмнения, не се колебайте да се свържете с производителя на вашето електрическо устройство, за да се уверите, че то е правилно поддържано. Не се колебайте да споделите  – как да възстановите елекрическите устройства , със свои собствени съвети за поддържане на електронно оборудване на нашата Facebook страница  @ OriginalWD40.BG  или в Instagram  @WD40_Bulgaria.

 

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company