tracking

Как да подмените гумените уплътнения на автомобила?

Как да подмените гумените уплътнения на автомобила? Представяме ви стъпка по стъпка, как да премахнете гуменото уплътнение на прозореца на автомобила си и да го замените с ново.

При по-старите автомобили с времето гумените уплътнения около прозорците и вратите започват да се износват. Често уплътнението се разхлабва и не уплътнява добре. Във времето от износване може дори и да се скъса. Това води до навлизане на шум, вода и прах в колата. Това вероятно е причината, поради която постоянно усещате леко течение в колата и чувате прекомерни шумове. В този случай ще се наложи да смените гумените уплътнения на стъклата на автомобила.

При такъв сценарий често хората пръскат малко лепило и залепват уплътнението обратно в рамката. Решението на този проблем не е лепилото, а самото уплътнение. Гуменото уплътнение се фиксира на място с малко количество лепило и чрез прилагане на прост натиск. Трудност възниква, когато уплътнението вече не е в същата форма, когато е било прикрепено към прозореца за първи път. Когато остарява намалява и размер си и започва да се отдръпва. Това е причината, поради която уплътнението няма да се фиксира обратно на мястото си с лепило. Има обаче друг начин да поправите сами уплътнението на прозореца на колата си. Можете лесно да замените гуменото уплътнение сами и да използвате силиконовата смазка WD-40 Specialist, за да гарантирате, че сте се справите с този проблем.

Как да подмените гумените уплътнения на автомобила? Следва стъпка по стъпка ръководство за това как да премахнете гуменото уплътнение на прозореца на автомобила си и да го замените с ново:

Необходими материали

Стъпка 1: Извадете уплътнението с плоска отвертка

Започнете с прозорците, като отворите вратата на колата си, за да имате повече място за придвижване. С плоска отвертка започнете да отстранявате гумата от мястото, което вече се разпада. Внимателно я освободете и издърпайте с ръце. Ако гумата е твърде мека, тя ще се счупи на парчета в ръцете ви. Уверете се, че всяко парче гума е отстранено, така че следващата стъпка да придаде на уплътненията чисто покритие.

Извадете уплътнението с плоска отвертка

Стъпка 2: Премахнете лепилото с многофункционалния спрей WD-40

В уплътненията все още може да има остатъци от лепило, така че започнете първо с почистването. Можете да използвате мултифункционалния спрей WD-40 за отстраняване на лепилото. Тази смазка е специално създадена за почистване на всякакви повърхности и предотвратява навлизането на влага. След като нанесете лубриканта, използвайте парцал, за да разнесетете по повърхността. Нанесете смазката още веднъж и я разтривайте енергично, докато почувствате, че металът е достатъчно чист. Избършете останалите остатъци с хартиени кърпи.

Премахнете лепилото с многофункционалния спрей WD-40

Стъпка 3: Почистета повърхността с шкурка

За да осигурите на лепилото чиста и равна повърхност, така че уплътнението да залепне правилно, следващата стъпка е да шлайфате метала старателно. Използвайте шкурка с финна повърхност и започнете да търкате внимателно. Опитайте да съсредоточите движенията си върху улеите, иначе може да развалите външния вид на колата си. Тази стъпка ви дава насоки, как да почистите повърхността. Много е важно да бъде достатъчно гладка, така че уплътнението, когато се постави да влезне без проблем.

Почистета повърхността с шкурка

Стъпка 4: Поставете новото лепило

За залепване на уплътнението към металната повърхност се използва лепило подходящо за атмосферните условия. Преди да поставите лепилото първо сложете на сухо гуменото уплътнение на прозореца. Когато видите, че влиза идеално в улея, едва след това нанесете лепилото. Поставете тънък слой лепило в улея и част от него вътре в гумата.

Поставете новото лепило

Стъпка 5: Поставете новите гумени уплътнения

Изчакайте лепилото от пет до десет минути, за да стане малко твърдо и след това започнете да полагате гумата от ъгъла и внимателно се придвижете към другия ъгъл, като натискате леко. Уверете се, че между тях няма пропуски и не опъвайте гумата.

След като е на мястото си, натиснете отново цялата лента, за да сте сигурни, че гумата е здраво залепена за метала.

Поставете новите гумени уплътнения

Стъпка 6: Защитете уплътнението със специалната силиконова смазка на WD-40 Specialist

Когато приключите с нанасянето на гуменото уплътнение, е време да се уверите, че няма да се разпада лесно, както предишното. WD-40 Specialist силиконова смазка помага да се запазят гумените компоненти в безопасност. Смазката може да издържи на температура от -35 ° C до + 200 ° C. Предпазва гумените части от привличане на прах и предотвратява влагата.

Изчакайте гумените уплътнения поне един час да залепнат добре и след това нанесете смазката. Използвайте умната сламка, за да покриете ъглите, така че да проникне дълбоко. Един слой от този силиконов лубрикант може да поддържа уплътненията на прозореца на автомобила ви меки и здрави за дълго време.

Защитете уплътнението със специалната силиконова смазка на WD-40 Specialist

Грешки, които трябва да се избягват при смяна на уплътненията на прозореца

  • Как да подмените гумените уплътнения на автомобила?
  • Някои автомобили имат пластмасови щифтове на вратата. Без подходящо смазване, тези щифтове лесно се разяждат, тогава и уплътнението може да се разхлаби. Така че, не забравяйте да замените тези щифтове
  • Повечето гумени уплътнения са в L форма и трябва да се поставят с по-голямата повърхност, обърната навътре (това предотвратява навлизането на вода вътре в колата)
  • Не затваряйте вратите веднага след поставяне на гумените уплътнения. Изчакайте поне един час преди да излизнете на разхждка с колата.

Как да подмените гумените уплътнения на автомобила? Следвайте тези шест стъпки и можете лесно да замените гуменото уплътнение на прозорците и вратите на колата си, без да плащате големи суми. Силиконовата смазка WD-40 Specialist ще поддържа уплътнението и ще го предпазва от прах. С един слой от тази смазка няма да се притеснявате за каквито и да е щети в продължение на шест месеца.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company