tracking

Как да развием винт, гайка, болт?

Как да развием винт, гайка, болт?

Случвало ли ви се е да трябва да отвиете ръждясала гайка или болт? Със сигурност! Обикновено започваме с добро настроение и позитивна нагласа, но скоро осъзнаваме, че отвиването на гайката, няма да бъде толкова лесно.  Всички знаем как един малък блокирал елемент, може да ни забави и да усложни работния ни процес. Затегнати и ръждясали винтове, болтове, гайки – време е да разберете как да се справите с тях! В това кратко ръководство, ще ви покажем как без губене на време и нерви да отстраните проблема и да продължите със същинската работа! Разберете повече за различните нива на блокаж и как да се справите с тях!

За ваше улеснение използвайте WD-40, а при най-проблемните случаи разчитайте на WD-40 Specialist Penetrant, спрей създаден специално за тази цел. Той прониква ефективно и бързо на труднодостъпни места и освобождава с лекота блокиралите елементи. Благодарение на водоустойчивата му формула може да сте спокойни, че частите, ще бъдат отлично защитени от корозионни процеси.

Имате проблем? Нека го разрешим сега! Да започваме! Как да развием винт, гайка, болт?

Необходими материали

  • WD-40 мултифункционален спрей

  • WD-40 Specialist Penetrant бързоразхлабваща смазка

  • Отвертка

  • Гаечен ключ

  • Горелка

Стъпка 1: РАЗВИВАНЕ НА ЛЕКО БЛОКИРАЛ ЕЛЕМЕНТ

Леко затегната гайка, или друг крепежен елемент, можем да окачествим, като блокаж от ниво 1. Не успявате да го развиете с лекота, но в същото време елемента не изглежда видимо увреден. За да го освободите, използвайте WD-40. С помощта на апликатора, обилно напръскайте блокиралия детайл. Ниският вискозитет на WD-40 ще спомогне за  бързото му проникване  и в най-труднодостъпните места. Оставете да действа около 10 минути. За това време, продукта ще отстрани наслагванията, причинители на блокажа и ще позволи свободното развиване на елемента. Опитайте да отвиете блокиралия елемент отново. Готово! Не беше трудно, нали?

РАЗВИВАНЕ НА ЛЕКО БЛОКИРАЛ ЕЛЕМЕНТ

Стъпка 2: РАЗВИВАНЕ НА ПО-СЕРИОЗНО БЛОКИРАЛ ЕЛЕМЕНТ

Не се получи от първия път? Не се отчайвайте! Напръскайте отново с WD-40 и го оставете да подейства за няколко часа. Впръсквайте върху мястото на блокаж на равни интервали от време (на всеки половин час). В зависимост от времето с което разполагате, може да оставите WD-40 да подейства и за цяло денонощие. След като сте изчакали достатъчно, е време да опитате отново да развиете блокиралия елемент. С обилното впръскване на продукта и времето което сте му дали, за да проникне в дълбочина, най-вероятно сте решили проблема си.  За по-добър захват може да използвате подходящ гаечен ключ.

Справихте ли се? В случай, че вашата гайка или болт продължават да упорстват тогава е време за стъпка 3!

РАЗВИВАНЕ НА ПО-СЕРИОЗНО БЛОКИРАЛ ЕЛЕМЕНТ

Стъпка 3: РАЗВИВАНЕ НА СЕРИОЗНО БЛОКИРАЛ ЕЛЕМЕНТ

На този етап вече е ясно, че блокиралият елемент няма намерение да се предаде толкова лесно. Изпълнихте всички стъпки до тук, но и под напора на гаечния ключ, елемента не помръдва!  Запретнете ръкави и вземете газовата горелката, за да нагреете проблемния детайл. Както знаем, топлината разширява метала и го прави по-податлив за обработка. Време е да помислите и за  дълбокопроникващ спрей  WD-40 Specialist Penetrant бързоразхлабващ и силен, той е създаден специално, за да се справя успешно с подобни ситуации.  Нагряване на детайла и използване на дълбокопроникващ спрей – това е вашата печеливша комбинация!

РАЗВИВАНЕ НА СЕРИОЗНО БЛОКИРАЛ ЕЛЕМЕНТ

Стъпка 4: ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА!

Ако сте стигнали до стъпка 4, то тогава имате само един избор. Да решите  проблема генерално! Във вашият случай, целта оправдава средствата! С помощта на ъглошлайф или ножовка отрежете блокиралия елемент. Не забравяйте, че след като го отрежете вашият болт или гайка не могат да бъдат използвани повторно. Прибягвайте до тази стъпка само в краен случай!

ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА!

ЗАКЛЮЧЕНИЯ:

WD-40, няма блокаж , който да му се опре!

Не се колебайте да напръскате обилно блокиралия елемент с WD-40 . Не забравяйте, че използването на груба сила при развиване на блокирали елементи е решение, което обичайно води до допълнителни усложнения. Използвайте WD-40 Specialist Penetrant – специално създаден , за да ви помогне да се справите със сериозно блокирали елементи!

Поздравления! Добре свършена работа!

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Подобни Ръководства

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company