Как да премахнете дъвка от дрехи. Не можете да устоите да не направите балонче, докато дъвчите дъвка, но изведнъж балончето се пука и част от дъвката се приземява върху дрехата ви. Колкото повече се забавлявате да правите балончета, толкова възможноста да се се пукне и залепи върху половера е по-голяма.

Ако дъвката се залепи, някои хора се опитват да я изтръжат от дрехата, което не е правилно. Умните хора обаче следват ръководство, като нашето за премахване на дъвки от дрехите. Използвайте един от двата метода, които предоставяме в тази статия, за да можете да видите дрехите си като нови, за нула време.

1.    Премахване на дъвка от дрехите с ютия

Стъпка 1

Просто поставете парче картон точно под ризата, където дъвката е залепена за тъканта – с дъвката, обърната към картона.

Стъпка 2

Сега настройте ютията си на средна степен и започнете да гладите директно над зоната с дъвка и картон. Движете се около тази засегната зона внимателно. Трябва да ви отнеме максимум около 2 минути, за да се получи прехвърляне на дъвката върху картона от тъканта.

Стъпка 3

Дъвката може да не се отлепи  толкова бързо, колкото очаквате. Затова направете няколко опита, докато дъвката се отлепи.

Стъпка 4

След като дъвката е напълно отстранена, поставете ризата в коша за пране, за да я освежите за следващото обличане.

2.     Сваляне на дъвка с WD-40 от дрехи

Ако всичко друго се провали, можете да сте сигурни, че този метод няма да ви подведе! И така, какво чакате? Вземете един флакон WD-40 и следвайте тези четири стъпки:

Стъпка 1

Вземете гъба или парцал и напръскайте малко WD-40.

Стъпка 2

Сега разтрийте засегнатата зона с третираният парцал или гъба – и не се притеснявайте, този продукт няма да изцапа дрехите ви. Изчакайте няколко минути WD-40 да атакува тъканта.

Стъпка 3

Сега вземете в ръцете си грапава гъба или шпатула и внимателно атакувайте засегнатата област, за да премахнете дъвката от дрехата ви. Ще откриете, че ще започне да се маха, за разлика от първите ви отчаяни опити.

Стъпка 4

След като дъвката е премахната от тъканта, всичко, което трябва да направите, е да накиснете засегнатата област с омекотител за тъкани – за предпочитане ароматизиран – и да се измиете с вода и сапун. Когато изплакнете и изсушите дрехата, ще видите, че вашият малък домашен експеримент е бил абсолютено успешен!

Не забравяйте да измиете добре ръцете си, ако те влязат в контакт с продукта.

Как да премахнете дъвка от дрехи? Този въпрос е в миналото, вече знаете как да се справите с този порблем.

Ако искате да закупите продукта натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube