В студеното време всеки обича да изпие чаша топъл чай с приятели вкъщи. В сладки приказки, понякога се отнасяме и не усещаме как без да искаме сме разляли чашата с чай върху килима. Най-доброто нещо, което трабва да направите е да действате бързо.

За да ви подготвим за бърза реакция, ще ви запознаем с някои ефективни и лесни начини, които премахват петна от килими.

Как да премахнем петна от килима с препарат за петна

Първо, ще трябва да попиете петното от чай с парче плат, така че по-голямата част от течността да се отстрани от вашия килим. След това, трябва да намокрите чиста кърпа с вода и да забършете повърхността, за да премахнете колкото се може по-бързо петното от повърхността.

Сега можете да продължите напред, като нанесете малко препарата за премахване на петна върху засегнатото място и да почистите. Ако петното все още се вижда, използвайте гъба напоена със смес от оцет и вода и третирайте върху засегнатото място. Почистете добре и след това изплакнете  мястото с малко студена вода. Ще видите, че петното от чай би трябвало да е напълно изчезнало.

Как да премахнем петна от килима със сода за хляб

За тази процедура ще трябва в една купа да смесите сода за хляб с вода. Намокрете единия край на памучна кърпа в него. След това нанесете директно върху засегнатата област, накрая изплакнете със студена вода. Ако петното не се е премахнало напълно, можете да повторите този процес от самото начало до пълното му изчезване.

Как да премахнем петна от килима с оцет

Тук ще ви трябват около 5 супени лъжица оцет смесен с около 200-300мл  хладка вода. Този разтвор трябва да се излее в бутилка със спрей и да се напръска върху петното от чай. След като това е направено, ще трябва да почистите мястото с чиста кърпа, докато петното изчезне напълно.

Как да премахнем петна от килима със сол

За да направите това, първо ще трябва да поставите суха кърпа върху току що разлятия чай, така че цялата останала течност да може да се абсорбира. След като платът е попил, ще трябва да поставите щедро количество сол върху петното и след това малко количество сода за хляб. Трябва да се остави за около 5 до 10 минути да престои преди да се изплакнете със студена вода. Ако петното не е напълно отстранено, трябва да повторите процеса толкова пъти, колкото е необходимо.

Как да премахнем петна от килима с WD-40

Въпреки че може да нямате този вълшебен продукт в дома си, той е доста лесно достъпен във всеки общ търговски обект или магазин за хранителни стоки. WD-40 ще ви помогне ще ви помогне и в други направления, като премахне петна от плочки, кожа, килими и много други.

Независимо кой от тези 5 трика ще използвате, винаги трябва да помните – колкото по-бързо реагирате, толкова по-лесно ще бъде премахването на петната.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube