tracking

Отстраняване на боя от санитарни плочки

Отстраняване на боя от санитарни плочки

От известно време се каните да отстраните залепналата боя от плочките? Сега е момента за тази не толкова трудна задача. Разгледайте нашите предложения и с лекота ще решим този малък проблем. Винаги бъдете подготвени за изненади, когато почиствате Вашите плочки. Може да откриете пукнатини или трудни за почиствания замърсявания. Но когато почиствате правилно, резултатът е налице.

Вариант 1 – Шкурене на боя от плочки      

Първа стъпка

Като начало, внимателно започнете с шкурене на петната от боя, полепнала по повърхността. Използвайте фина шкурка и ако отстраняването й върви без никакъв проблем, продължете с цялата повърхност. Ако все пак, забележите пукнатини по настилката, този метод не е най-добрият вариант за вас.

Втора стъпка

След като приключите с шкуренето, навлажнете парцал с вода и забършете плочките. Добре е да повторите целия процес, докато не останете доволни от резултата. Ако обаче това не Ви харесва, може да преминете към варинат 2.

Вариант 2:

Прилагане на WD-40 за отстраняване на боя от плочки

В случай, че боята се окаже твърде упорита и може (при шкурене) да нарани плочките, Ви препоръчваме да използвате мултифункционалния WD-40. Той със сигурност ще помогне за отстраняване на боята. Преди да нанесете WD-40 върху цялата повърхност, тествайте малка част от него върху малка площ, за да видите резултата.

За плочки, които надминават 20 години е задължително прилагането на WD-40. Уверете се, че помещението, в което работите, е добре проветрено. Отворете прозорците, за да влезне свеж въздух. След употребата на WD-40, по повърхността ще забележите тънък филм, който ще трябва да отстраните със сапунена вода.

Отстраняване на боя от плочки

Стъпка 1

За да отстраните боя от плочки, може да опитате и някои домакински почистващи препарати, както и домашно приготвени, като разтвор на вода с обикновен оцет. Винаги тествайте почистващия препарат/разтвор върху малка площ, преди да нанесете основното количество. След основното почистване на пода, използвайте кърпа, която е навлажнена с вода, за да неутрализирате препаратите, които сте използвали.

Стъпка 2

Тествайте пода, като нанесете малко количество от WD-40 върху него. Използвайте чиста кърпа, за да приложите част от продукта върху плочките. Следвайте инструкциите за отстраняване на боя от санитарни плочки върху опаковката на флакона, за да определите, точното какво количество от WD-40 трябва да нанесете и времето, за което продукта трябва да въздейства.

Стъпка 3

След като продуктът бъде нанесен, може да започнете отстраняването на замърсените повърхности с помощта на пластмасов скрепер. Дръжте скрепера под ъгъл от 45 градуса, като започнете да премахвате боята. Действайте изключително внимателно, за да не увредите плочките си.

Стъпка 4

Ако сте доволни от резултата, продължете и почистете повърхността на пода с малко топла-сапунена вода и чиста суха кърпа. Вече знаете и имате опит с отстраняването на боя от Вашите плочки.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2020 WD-40 Company