tracking

Край на скърцащите врати!

Край на скърцащите врати! Скърцащите панти могат да бъдат изключително дразнещи в един определен момент. Този проблем се среща особено често при по-стари къщи, или апартаменти, където пантите на вратите са започнали да ръждясват или не са поддържани подобаващо. С този скърцащ проблем е трудно да се свикне, така че е необходимо да се вземат мерки за защита. С подходящата смазка всяка врата или по-точно всяка панта ще бъде лесна за обработване. Добре е да не позволяваме на малките пречки, да се превърнат в големи проблеми.

Защо пантите скърцат?

В началото може да Ви се стори смешно, та дори незначително, но повярвайте ни, в един момент скърцащата врата се превръща в дразнител. Пантите са тези, които причиняват този непрятен звук. При честото отваряне и затваряне на вратите, след време, смазочната течност намалява и започва едно търкане на метал върху метал. Именно за този звук говорим, сега вратата се чува из целия апаратамент и тук Вие сте на ход.

Какво работи добре срещу скърцащи панти?

Редовната поддръжка е в основата на това, да избегнем скърцащите панти. Препоръчително и желателно е, да нанасяте качествени продукти, но ако все пак нямате тази финансова възможност, може да прибегнете и до по-ниско бюджетни средства. Добър пример би могъл да бъде рапично олио или просто зехтин.  Отлична алтернатива на тези два варианта, е класическия мултифункционален продукт WD-40. Той прониква там, където е необходимо и благодарение на уникалните си качества, не само предотвратява, но и осигурява дълъг и нескърцащт живот на пантите. Допълнително, на пазара се намират и куп други алтернативи, които също биха свършили не по-лоша работа от гореизброените.

Поддържайте пантите на вратата с WD-40, всеки път когато усетите, че имат нужда от смазване!

Добре е да знаете, че понякога не е достатъчно само да разчитате на новооткрити продукти. Трябва да проверите, дали вече има образувала се някаква ръжда и ако да, то тогава е желаелно с помощта на отвертка да избутате вратата леко нагоре, за да може нанесения продукт да навлезе в трудно достъпните места. Понякога вратата също трябва да бъде отключена. Това е единствения начин, пантите да се почистят старателно и ефективно. Може да се наложи, в случай на образувала се ръжда, пантите да бъдат обработени с абразивна хартия. С тези мери, всяка скърцаща врата ще бъде заглушена.

Разглобяване и фиксиране на пантитеКрай на скърцащите врати!

Превантивни мерки

За да не се стигне до увисване на вратата, трябва да вземете превантивни мерки. Напълно достатъчни са няколко минути годишно, особено когато вратата е изложена на големи промени в температурата. В случай, че вратата не е от най-леките, е добре превантивно да добавите смазка. Това може да бъде, както и смзаващо масло, така и класическото WD-40. Като заключение, нашата препоръка е, когато купувате нова врата да обърнете внимание на задължителното добро качество на арматурата на вратата.

Вече знаете, как да се справите с този проблем и спокойно може да кажете – Край на скърцащите врати!

 

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2020 WD-40 Company