tracking

Как да извадите счупения ключ от ключалката

Как да извадите счупения ключ от ключалката. Ключалките на вратите в повечето къщи се използват няколко пъти на ден. Колкото повече се използват, толкова повече се износват. Тъй като това е нещо неизбежно в ежедневието ни, трябва да го поддържате, за да не се износва и да ви създава проблеми. Проблемът може да бъде, че ключът не влиза в ключалката или не пасва добре и в най-лошия случай се счупва. Ако вземем най-лошия случай, тоест ключът се счупва в ключалката, какво да правим? Определено се паникьосваме и първото нещо, за което мислим, е ключарят. Не е нужно да се обаждаме на специалист, тъй като можем сами да се справим с проблема? Ето два варианта за премахване на счупения ключ от ключалката.

Първи вариант

Използваме магнит или лепило. Когато счупеният ключ е твърде навътре в ключалката и не се вижда, можете да използвате магнит или лепило. Ако изберете магнит, той трябва да е много силен, за да може да издърпа счупеното парче. Проблемът с този счупен ключ е, че повечето хора нямат толкова силен магнит, но все пак може да опитате този вариант. Друг начин е да използвате лепило. Какъв е процесът, който трябва да следвате? Просто сложете малко лепило върху другата половина на ключа и го поставете вътре в ключалката, опитвайки се да го залепите за счупената част на ключа. След като го поставите в ключалката, изчакайте няколко минути и след това опитайте да го извадите.

Втори вариант

WD-40. Ако счупеният ключ в ключалката не е на дълбоко, нещата стават по-прости. Всичко, от което се нуждаете, е WD-40 и чифт клещи. Първо напръскайте с WD-40 достатъчно в ключалката. Благодарение на дългата сламка се улеснява нашата работа. След като напръскате, оставете да подейства 3 минути и смажете ключалката добре, след това с чифт клещи извадете парчето ключ, което стърчи от ключалката.

Представихме ви два начинина за – Как да извадите счупения ключ от ключалката?

Предотвратяване

За да не се сблъскате с подобни проблеми, трябва да се грижите за ключалките, така че те да бъдат правилно поддържани. Не трябва да ги пренебрегвате, ако не искате да имате проблеми при отключване на вратата. Правилното решение за добро смазване на бравата е WD-40.  WD-40 е многофункционален спрей против ръжда и е идеален за смазване на вашите ключалки, премахва ръжда, спира скърцанията, отстранява влагата, освобождава клеясали механизми. WD40 има над 2000+ приложения.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2020 WD-40 Company