Чудотворният WD-40 – отстранява влагата. Знаете ли, че първите 2 букви от името на продукта WD-40 образуват съкращението “Водно изместване”.

Широката общественост свързва много митове с продукта WD-40, може да лекува „артрит“ – историята за отстраняването на влагата изобщо пък не е митична. Накратко, WD-40 е страхотен спрей за отстраняване на вода.

Факт е, че WD-40 премахва влагата и водата, това означава, че може да се използва за много цели. Както всички знаем, водата създава проблеми в много ситуации, без значение колко е полезна за нас, хората. Ето някои от целите, за които може да се използва спреят за отстраняване на вода:

Предотвратяване на ръжда и корозия

Кой не мрази да вижда ръждив метал и корозирали повърхности? Представете си, че купувате нов метален експонат за хола и след няколко дни разбирате, че с времето той пожълтява, докато ръждата го разяжда, напълно. Вярно е, че металите трябва да се купуват внимателно, но също така е вярно, че влагата е основната причина за ръждата.

Ръждата по метала е тясно свързана с влага или вода. Тук идва WD-40, тъй като функцията му за отстраняване на вода не само предотвратява корозията на метала, но също така има способността да отстрани ръждата, ако вече е настъпила. Умната сламка WD-40 осигурява две опции за впръскване, широко и прецизно, прониква през всякакви повърхности.

Премахване на влагата от ел.инструментите

Що се отнася до ел. инструментите, мисля, че всички сме съгласни, че водата е техният обществен враг номер 1. Водата не само разрушава веригите на ел. нструментите, но и представлява потенциална опасност, причинявайки например късо съединение. WD-40 може да се използва за отстраняване на влага от силови вериги и други електронни устройства в опит да се намали рискът от късо съединение благодарение на влагата.

Използването на интелигентна сламка WD-40 в такава ситуация е идеално, защото ви дава гъвкавост да пръскате без провал. Подобна точност е от съществено значение, когато става въпрос за отстраняване на вода от вериги.

Предотвратявайте окисляването на клемите на акумулатора

Дали защото случайно сте изсипали вода в отделението на акумулатора или по други причини – реалността е, че окисляването на клемите може да създава проблеми. Всички сме били свидетели на сцена, в която шофьор се стреми да запали колата, но не успява, нали? Често причината за това е корозия на клемите на акумулатора.

Има много средства за защита, които могат да се използват, за да се отървете от ръждивите клеми; обаче не са налични много методи за предотвратяване на корозията им от самото начало. И тук идва WD-40.

WD-40 може да се използва и за образуване на защитен слой върху повърхността на клемите. Така влагата няма да достигне до тях, гарантирайки, че запалването на автомобила няма да бъде проблем.

WD-40 е магически спрей, има над 2000 приложения, може да бъде ваш пръв приятел. Не може да се отрече, че повечето от тези употреби се крият в способността на чудотворният WD-40 – отстранява влагата.

Ако искате да закупите продукта натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube