Трикове за отстраняване на насекоми от автомобил. Горещият сезон е в разгара си, а с това и честите дълги пътувания до морето, планината и други летни дестинации. Изключително досадно е, когато по време на пътуване, се наложи да отбиете автомобила, за да отстраните полепналите насекоми, буболечки и други неприятни по предното стъклото, бронята или огледалата. В този блог, ще Ви препоръчаме няколко ефективни начина, за тяхното лесно отстраняване.

Редовното премахване на насекомите е важно и съвсем не е за подценяване. Колкото по-често го правите, толкова по-лесно ще Ви се получават нещата. В случай че, решите да не спирате никъде и да карате до своята крайна дестинация, процедурата по отстраняване на насекомите ще бъде сравнително трудна. Полепналите насекоми се набиват по повърхността на автомобила, било то поради високата скорост, горещината или ненавременнто им отстраняване. Освен това, вече “изпечените” насекоми ще се размажат по предното стъкло, в случай че решите да ги отстраните с чистачките.

НЕОБХОДИМИ КОНСУМАТИВИ:

  • чиста кърпа
  • гъба
  • чистачка за стъкло
  • топла вода
  • мултифункционален спрей WD-40

СТЪПКА 1: ПОЧИСТЕТЕ ПРЕДНОТО СТЪКЛО

Вече знаем, че натрупването на насекоми по предното стъкло, е не само неприятно, но може да бъдат и опасно, тъй като по този начин се ограничава видимостта на водача.

В този случай препоръчваме да се снабдите със скрапер (какъвто ползвате през зимата), който на по-късен етап ще Ви е необходим за сваляне на насекомите. Пригответе си кофа с топла сапунена вода, тъй като ще се наложи да я нанесете върху замърсените части и да изчакате известно време (10 – 15 минути) докато насекомите омекнат. Това е добре да се направи на сянка. След нанасяне на водата включете и абразивна гъба, там където се намират най-агресивните натрупвания. Накрая изплакнете с течаща вода.

СТЪПКА 2: ПОЧИСТЕТЕ ПРЕДНАТА ЧАСТ – ФАРОВЕТЕ

Важно е да знаете следното. Твърде дългото чакане, преди отстраняването на насекомите, можа да бъде съсипващо за боята. След дълъг престой върху повърхността, органичното съединение се втвърдява и нанася необратими щети. В тази връзка, се препоръчват конкретен тип продукти.

Мултифункционалния спрей #WD40 е много ефикасен в този случай. Благодарение на мазния си състав, той успява да омекоти вече инкрустираните насекоми, позволявайки тяхното елиминиране от фаровете. Нанесете продукта директно върху повърхността, оставете за около 15 минути, след което това избършете с мека кърпа, като правите кръгови движения. Тази процедура е препоръчително да се извърши внимателно, за да не се повреди повърхността.

СТЪПКА 3: ПОЧИСТЕТЕ СТЪКЛАТА

За да почистите стъклата от насекоми, е необходимо вода и течен сапун, които лесно може да намерите в местния магазин за авточасти.

Какво трябва да направите:

  • Нанесете сапунената вода върху предните стъкла и оставете за 10 минути.
  • При по сериозните натрупвания, може да използвате абразивната страна на гъбата.

СТЪПКА 4: ЦЯЛОСТНО ИЗМИВАНЕ НА АВТОМОБИЛА

След като отстраните всички насекоми от предното стъкло, огледала и фарове, измийте колата си по обичайния начин, за да елиминирате всички останали остатъци.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

Най-добрият начин за поддръжка на всеки автомобил е редовната грижа. Тоест, не оставяйте мръсотията и насекомите да седят дълго време по повърхността, тъй като те, със съдействието на високите температури, започват да отделят телесни течности, които съсипват автомобила.

Последно, но не на последно място, избягвайте използването на домакински почистващи препарати и обезмаслители, тъй като те са прекалено агресивни и биха могли да навредят на боята. Ето защо е по-добре да използвате конкретни продукти, които гарантират отличен и безопасен резултат. Трикове за отстраняване на насекоми от автомобил ще ви помогне по-лесно да се справите с този проблем.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube