tracking

Съвети за скърцащ прозорец на автомобил

Съвети за скърцащ прозорец на автомобил

С течение на времето прозорците на автомобилите могат да скърцат, при отваряне или затваряне. Неприятно! За щастие е лесно да спрете скърцането на прозореца, без да е необходимо да отидете в сервиза. С WD-40 Silicone може лесно да се справите с този скърцащ прозорец на автомобила!

 Защо прозорецът на колата скърца?

Има няколко причини за скърцащ прозорец на автомобила:

  1. С времето или студа уплътненията на прозореца се влошават и втвърдяват. Тези уплътнения могат да бъдат причина за скърцане на стъклото.
  2. Прозорецът на колата се плъзга в две релси, разположени в краищата на прозореца. Както при плъзгащата се врата, релсата трябва да се поддържа редовно, за да се улесни движението на стъклото. Без редовна поддръжка, стъклото трудно се плъзга и скърца.
  3. Ако проблемът не идва от едно от двете изложени преди това, възможно е скърцането да идва от механизма на движение на прозореца във вратата. В този случай вратата трябва да бъде премахната, за да получите достъп до механизма.

Как да спрете скърцането на прозореца на автомобила?

За да спрете неприятния шум от скърцащия прозорец на колата, има прост съвет за поддръжка: смазване. Наистина, дали проблемът идва от уплътненията, плъзгача или самия механизъм на прозореца, с помощта на смазка трябва да се реши проблема!

За това препоръчваме да използвате WD-40 специализирана силиконова смазка . Този лубрикант има формула, която не привлича мръсотия и която има отлични смазочни свойства, за да улесни движението на частите. В допълнение, той осигурява влагоизолация и защита от корозия след бързо изсушаване. Той е идеален за пластмасови и гумени материали и уплътнения. Следователно той представлява перфектният продукт за борба срещу скърцащ прозорец на автомобила!

Съвети за скърцащ прозорец на автомобил

За да спрете скърцането на вашия прозорец, следвайте стъпките по-долу:

  1. Първо, спуснете максимално прозореца на колата си.
  2. След това вземете силиконовата смазка на WD-40 Spicialist и разклатете продукта.
  3. Използвайте спрея с прецизно нанасяне, напръскайте релсите, където се плъзга стъклото. Избършете излишното количество с кърпа, за да избегнете оцветяване на прозорците.
  4. След това, все още със силиконовата смазка, напръскайте продукта върху всички стъклени уплътнения.
  5. Избършете с кърпа. Това ще позволи на продукта да се разпространи, уплатнениятато ще се смажат и ще заблестят.
  6. И накрая, тествайте механизма на прозореца, като го отворите и затворите няколко пъти. Изтрийте всякакви продукти от стъклото, ако е необходимо.

Ако въпреки тази поддръжка, прозорецът на колата все още скърца, това е защото проблемът трябва да идва от механизма на регулатора на прозореца във вратата. В такъв случай ще трябва да демонтирате вратата, за да стигнете до механизма и да го смажете или да отидете в сервиз, за да го прегледа професионалист.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2020 WD-40 Company