Съвети за скърцащ прозорец на автомобил

С течение на времето прозорците на автомобилите могат да скърцат, при отваряне или затваряне. Неприятно! За щастие е лесно да спрете скърцането на прозореца, без да е необходимо да отидете в сервиза. С WD-40 Silicone може лесно да се справите с този скърцащ прозорец на автомобила!

 Защо прозорецът на колата скърца?

Има няколко причини за скърцащ прозорец на автомобила:

  1. С времето или студа уплътненията на прозореца се влошават и втвърдяват. Тези уплътнения могат да бъдат причина за скърцане на стъклото.
  2. Прозорецът на колата се плъзга в две релси, разположени в краищата на прозореца. Както при плъзгащата се врата, релсата трябва да се поддържа редовно, за да се улесни движението на стъклото. Без редовна поддръжка, стъклото трудно се плъзга и скърца.
  3. Ако проблемът не идва от едно от двете изложени преди това, възможно е скърцането да идва от механизма на движение на прозореца във вратата. В този случай вратата трябва да бъде премахната, за да получите достъп до механизма.

Прочетете – Съвети за скърцащ прозорец на автомобил

Как да спрете скърцането на прозореца на автомобила?

За да спрете неприятния шум от скърцащия прозорец на колата, има прост съвет за поддръжка: смазване. Наистина, дали проблемът идва от уплътненията, плъзгача или самия механизъм на прозореца, с помощта на смазка трябва да се реши проблема!

За това препоръчваме да използвате WD-40 специализирана силиконова смазка . Този лубрикант има формула, която не привлича мръсотия и която има отлични смазочни свойства, за да улесни движението на частите. В допълнение, той осигурява влагоизолация и защита от корозия след бързо изсушаване. Той е идеален за пластмасови и гумени материали и уплътнения. Следователно той представлява перфектният продукт за борба срещу скърцащ прозорец на автомобила!

Съвети за скърцащ прозорец на автомобил

 

За да спрете скърцането на вашия прозорец, следвайте стъпките по-долу:

  1. Първо, спуснете максимално прозореца на колата си.
  2. След това вземете силиконовата смазка на WD-40 Spicialist и разклатете продукта.
  3. Използвайте спрея с прецизно нанасяне, напръскайте релсите, където се плъзга стъклото. Избършете излишното количество с кърпа, за да избегнете оцветяване на прозорците.
  4. След това, все още със силиконовата смазка, напръскайте продукта върху всички стъклени уплътнения.
  5. Избършете с кърпа. Това ще позволи на продукта да се разпространи, уплатнениятато ще се смажат и ще заблестят.
  6. И накрая, тествайте механизма на прозореца, като го отворите и затворите няколко пъти. Изтрийте всякакви продукти от стъклото, ако е необходимо.

Ако въпреки тази поддръжка, прозорецът на колата все още скърца, това е защото проблемът трябва да идва от механизма на регулатора на прозореца във вратата. В такъв случай ще трябва да демонтирате вратата, за да стигнете до механизма и да го смажете или да отидете в сервиз, за да го прегледа професионалист.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube