tracking

Как да развием ръждясал болт?

Как да развием ръждясал болт?

Възможно ли е да развием болт, чиято повърхност е напълно ръждясала?

Развиването на ръждясал (окислен) болт или гайка е неприятна занимавка , а в някои случаи дори невъзможно. На пръв поглед не изглежда кой знае какво, но подобна дейност може да отнеме много време и усилия.

Какво се случва ли? Когато болта е ръждясал и здраво заял, се захващаме, с много сила, да го развием.  В повечето случаи се стига до чупене, тъй като окисления метал става слаб и резбата, след силния натиск, се чупи.

В тази връзка напомняме, че корозията е враг и проблем (номер едно) на повечето метални изделия, особено на гайките и болтовете, които след време се налага да развием.  Ако се допитате до някой професионалист, кой метален елемент е най-податлив на корозия, то със сигурност единодушно ще чуете – гайки и болтове.  В някои случаи, гайките са толкова силно корозирали, че изглежда почти невъзможно тяхното отделяне от повърхността.

Тук ще предложим варианти за бързо и лесно развиване на заяли болтове.

Необходими продукти:

Бързоразхлабващата смазка на WD-40 от серията Specialist, често използванa в работилници, е лесно и много подходящо средство за тази не толкова приятна задача. Този метод е може би най-лесният и бърз, тъй като е изпробван и да, определено работи. Съставът от активни вещества на WD-40 Specialist, гарантира унищожаването на ръждясали отлагания в нишките.

Този метод е популярен и прост и върши повече от чудесна работа.  Ако тази течност Ви е под ръка, е необходимо да напръскате обилно върху проблемните крепежни елементи, след което се изчаква около 15-20 минути. Финално, детайлът се отвива по обичайния начин.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Как да развием ръждясал болт? Съществуват и други методи за разхлабване на заяли болтове и гайки, но със сигурност ще останете доволни от резултатите постигнати с бързоразхлабващата смазка на WD-40 Specialist.

В това видео може да видите предимствата на WD-40

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company