Поддръжка на арматурно таблото: Съвети и решения! Колата е средство без което не можем, особено когато става въпрос за живот в големия град. За да я поддържаме в добро състояние е необходима редовна и качествена грижа. От изключителна важност е, както външната, така и вътрешната поддръжка. В колата често се случва да има петна, които с течение на времето стават още по-упорити и трудни за премахване. В тази връзка, Ви препоръчваме навременна реакция при появили се такива, било то по тапицерията или по таблото. Освен това сме добре запознати, че таблото е мястото, където мръсотията полепва бързо и в допълнение със слънцето тя се изпича, като отстраняването след това става почти невъзможно. По-долу ще изброим няколко полезни съвета за правилна поддръжка на таблото.

Необходимата поддръжка на таблото

Таблото на колата е като едно огледало. Ето защо поддръжката му е толкова важна. Блясъка и чистотата отразяват вътрешната част на автомобила. Ако таблото е чисто, то това веднага ще Ви направи добро впечатление. Не позволявайте дори и на малкото количество прах да стои по таблото Ви, тъй като първото впечатление тук действа с пълна сила. След обирането на прахта, с леко влажна кърпа, е желателно да повторите движенията със суха такава, за да попие останалата влага. Желателно е този лесен и бърз процес да се случва един път седмично за добрата поддръжка на част от интериора.

На пазара се предлагат разнообразни продукти, които са специално предназначени за поддръжка на таблото, но е добре да имате едно наум, тъй като някои от тях са изключително агресивни и могат да наврeдят вместо да свършат работа. Ако често почиствате таблото е добре да се придържате към препарат, който е изпитан във врмето, за да избегнете неприятните евентуални главоболия

Почистване с натурални продукти

Ако искате едновременно да почистите и да придадете блясък на таблото, може да си направите домашно почистващо средство. Всичко, от което се нуждаете, е малко зехтин и френски филтър за кафе. Процесът е елементарен. Нанесете малко количество зехтин върху филтъра за кафе, след това избършете с него цялата повърхност на таблото. Наблегнете основно на петната. Благодарение на абсорбиращите си хартиени влакна, филтъра ефективно абсорбира натрупалата се прах. В случай, че предпочетете да избегнете ползването на зехтин, може да пробвате смес от вода с малко оцет.

Важната защита на таблото

Добре е да имате предвид, че таблото може лесно да бъде надраскано, било то несъзнателно или дори по време на почистване. За тази цел е препоръчително да имате под ръка един флакон от мултифункционалния WD40. Този спрeй е изключително важен, тъй като се счита за един от най-добрите анти-корозионни мултифункционални продукти на пазара. Освен за ползване при ръждиви инструменти, може да го ползвате и за поддръжка на таблото на Вашия автомобил. WD40 има над 2000 полезни приложения, които лесно може да откриете  тук !

Всичко, което трябва да направите, е да напръскате малко количество от продукта върху арматурното пластмасово табло, след което да збършете с мека кърпа. Това не само ще почисти таблото от неприятната мръсотия, но ще го предпази от драскотини, благодарение на създадения защитен слой.

Поддръжка на арматурно таблото: Съвети и решения!  С този блог ви представихме няколко съвети, които ще можете да помогнат с поддръжката.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube