tracking

Лесен живот със силиконови смазки

Лесен живот със силиконови смазки или как да улесните живота си със силиконови лубриканти. Знаете ли, че силиконът е втория най-разпространен елемент в земната кора? В действителност, благодарение на своите полезни свойства, силикона се използва в много компоненти и продукти, включително и смазочни материали. Когато стане въпрос за силиконови смазки, би било подходящо да се каже, че този тип смазки, са нещо съвсем обичайно в сектора “Направи си сам” (DIY). Ето някои от причините:

Смазват почти всичко

Предимството на силиконовите смазки е начинът, по който те могат да смазват почти всичко. Смазочните продукти, на силиконова основа, могат да се нанасят върху каучук, пластмаса и метал поради супер-хлъзгавото силиконово масло. Това означава, че тези лубриканти, на основата на силикон, са ефективни върху всички видове изделия и механизми, като пластмасови части, гумени уплътнения, брави, панти,  до  двигателя на автомобила.

Предпазват от влага

Друго предимство на силиконовите лубриканти е тяхната способност да предпазват от влага. Смазочните материали, на основата на силикон, образуват защитен слой, всеки път, когато се нанесат върху повърхност. Слоят за смазване предпазва повърхността от вода и влага, докато смазката бъде отстранена. А защо е толкова важно да се предпазват повърхностите от влага ли? Защото, появата на влага  се превръща във враг за някои повърхности, особено за тези от типа на метала. Ако сте по-запознати, Вие би трябвало да знаете, че влажността е най-големият враг за металите, защото рано или късно допринася за появата на ръжда. Следователно, използването на силиконови смазки ще направи чудеса за защита на металите срещу появата на ръжда.

Могат да бъдат полезни, когато става дума за съхранение

Обръщали ли сте внимание, как изглеждат необгрижени инструменти, след дълга зима? В случай, че сте пропуснали да ги съхраните подобаващо, в края на зимата, ще забележите, че те са в ужасно ръждясало състояние. Ако все пак сте се погрижили за тях, то тогава Вие знаете, какво е важно за тяхното правилно съхранение. За онези обаче, които все пак не знаят, ние препоръчваме да ги почистите от натрупаната мръсотия и замърсявания, след което да ги напръскате с лубрикант на силиконова основа. Функцията на силиконовите смазки действа с пълна сила и при защита на дълго съхранявани инструменти.

Могат да бъдат от полза, когато става дума за поддръжка

Всички знаем, че повечето сложни механизми, които ползваме в ежедневието си, изискват редовна поддръжка, нали? А, знаете ли, че силиконовите продукти могат да бъдат от голяма полза в подобни случаи? От поддръжката на двигатели до важни допълнителни аксесоари, силиконовите смазки покриват широк спектър от задачи и цели. Собствениците на автомобили е препоръчително да пръскат лубриканти, на основата на силикон, по цялата основа на автомобила, особено през зимата. Това е така, защото натрупания сняг може да внесе влага в основата на колата и в крайна сметка това ще допринесе до появата на ръжда.

В този блог – Лесен живот със силиконови смазки ви представихме предимствата на WD-40 Specialist Silicone.

Опитайте силиконовия спрей на WD-40 Specialist, следващия път, когато имате нужда от силиконова смазка! 

Ако искате да закупите WD-40 Specialist Silicone, натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2020 WD-40 Company