tracking

Как поддържате очилата си чисти?

Как поддържате очилата си чисти? 

Очилата с диоптър се ползват все по-често в ежедневието ни. Причините за тази необходимост могат да бъдат от различен произход, било то наследствен, четене при неподходящо осветление, прекарване на много време пред компютър и други. Знаете ли обаче, че безхаберието към очилата може да бъде причина за проблеми със зрението също? Поддръжката на стъклата чисти и без драскотини ще допринесе за едно по-доброто фокусиране на зрението там, където е необходимо.

Чисти очила + редовна поддръжка = по-добро зрение

Тук не става въпрос за подобрение на зрението, а за едно по-комфортно зрение и по-важното, за предпазване от прогресиране на диоптъра.

Необходимо е очилата да са центрирани и правилно коригирани (това с помощта на специалист разбира се). Така те няма да се движат (нагоре /надолу) и падат, при движение на главата.

Смяната на очилата всяка година съвсем не е необходимо, освен ако няма промяна в рецептата или е препоръчано от специалист. Тъй като при повечето очила, стъклата са изработени от деликатни и висококачествени плаки, е необходимо да внимавате с тях. Те могат лесно да бъдат надраскани, изкривени или по някакъв начин наранени.

Разгледайте нашите няколко съвета, за лесна, бърза и ефикасна грижа, когато става въпрос за очилата.

 Лесно и бързо почистване на стъклата

В търговските вериги се предлагат различни марки почистващи препарати за поддръжка и съхранение на очила,  които обаче могат да бръкнат дълбоко в нашите джобове. Като добър ценови вариант и като изпитано средство, може да прибегнете до чешмяна вода и неутрален сапун (препоръчително да е течен). Стъпките за тяхното ползване върху стъклата са следните:

  1. Поставете очилата под течаща вода
  • Нанесете малко сапун върху върха на пръстите си
  • Сега внимателно разтъркайте двете страни на стъклата
  • След което изплакнете под течащата вода
  • Изсушете с помощта на тоалетна хартия или чиста кърпа
  • Уверете се, че всички метални части са напълно изсушени

В случай, че сте в автомобил или на място, където нямате достъп до вода, може да ползвате микрофибърна кърпа, споменатите по-горе спрейове или мокри кърпички.

 Допълнителна грижа и превантивна мярка

 Ако все пак сте навън и имате нужда от почистване на стъклата, носете винаги с вас от онези малките микрофибърни кърпички. Те вършат повече от чудесна работа. Не споменахме, но е не по-малко важно да знаете, че захвата при почистване на очилата е много важен. Колкото по-деликатни са очилата, толкова по-голям шанс има да бъдат изкривени. Не на последно място, е грижата за рамките. Особено важни са местата с малките винтчета. Точно там може да нанесете малко количество от мултифункционалния спрей #WD40, като не нанасяте директно върху рамката. Напръскайте върху чиста кърпа и нанесете по сгъвките на рамките (в областта на винта). Уверете се, че сте подсушили точно тези места.

Едно от най-големите предимства на #WD40 е, че този продукт е широко спектърен и има хиляди други приложения. Този невероятен продукт позволява да бъде ползван за различни цели: за защита и поддръжка на метални инструменти, за разхлабване на ръждясали винтове, за освобождаване на клеясали механизми, за спиране на различни видове скърцания и още много други приложения. #WD40 е известен с това, че има над 2000 приложения.

Много е важно да може знаете – Как поддържате очилата си чисти? Така ще може да ги ползвате за по-дълъг период от време.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube

 

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company