Как да се справите с ръждата? След дълга дъждовна есен и студена снежна зима, много често откриваме ръжда по колата, тръбите, инструментите, дръжките на мотоциклета и куп други метални повърхности. Какво всъщност отстранява ръждата? Разбира се, ако се чудите какво помага за отстраняването на ръжда, сте попаднали на точното място с няколко съвета от наша страна.

Лесни методи за отстраняване на ръжда

1. Почистване

Когато усетите, че имате свободно време, е препоръчително да започнете със своя домашен проект “Направи си сам“. Като начало, почистете ръждясалата повърхност. За целта, вместо ползването на стар парцал, е добре да се въоръжите с подходяща телена четка, някаква шкурка или стоманена вълна. Ако въпросната метална повърхност не е образувала дълбока рyжда, лесно ще се отървете от образувалите се люспи.

Това е един чудесен вариант за начало на вашата работа, но ако все пак не се получава, продължете надолу по списъка.

2. Бял оцет

Ако ръждата е много упорита и остане на повърхността, след упорито почистване, тогава трябва да използвате други методи. Опитайте с бял оцет. Това е оцетна киселина, много често срещано вещество, което лесно се намира в повечето домакинства. Всичко, което ще трябва да направите, е да накиснете ръждивите елементи в оцета, за известно време. Важно е да ги изплакнете, след като ръждата е излязла, защото белият оцет всъщност може да повреди металната повърхност.

3. Сода за хляб

Содата за хляб е още един много често срещан метод, в домакинството, който може да съдейства при почистване на ръжда. За начало трябва да смесите малко сода с вода до получаването на гъста паста. Нанесете получената консистенция върху ръждясалата метална повърхност и я оставете да подейства за известно време.

По-късно почистете пастата, с помощта на телената четка или стоманена вата. Ще забележите, че люспите, тоест неприятната ръжда, ще бъде отстранена с лекота.

Ако нито една от гореспоменатите стратегии не работи, тогава имате нужда от сериозен мултифункционален продукт, за справяне с проблема.

4. Как да се отървете от ръждата с WD-40

Известно е, че този продукт, за многократна употреба, притежава не само отлични качества за справяне с ръждата, но действа и с превантивна мярка. Всичко, което ще трябва да направите, е да накиснете или напръскате ръждясалият елемент с WD-40 и след това да го почистите с помощта на телена четка. Не забравяйте да измиете ръцете си, след като те влязат в контакт с продукта.

Ако често третирате металните повърхности, склонни към ръжда, с WD-40, това означава, че вие никога няма да имате проблеми с подобни предизвикателства.

За по-специфични дейности по поддръжката, може да използвате WD-40 Specialist. Тази серията е разработена специално за професионална употреба: 1.Високопроизводителна Силиконова Смазка, 2.Бързоразхлабваща Смазка, 3. Високопроизводителна Тефлонова Смазка, 4.Бързосъхнещ Почиствател на Ел. Контакти и 5. Високопроизводителна Бяла Литиева Грес.

Доверете се на надеждността на марката със своите WD-40 Мултифункционален продукт (MUP), както и новата серия Wd-40 Specialist и открийте още хиляди приложения в ежедневието. Премахването на ръжда, вече не е предизвикателство за вас! Вече знаете как да се справите с ръждата.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube