Как да премахнете ръжда: Съвети и трикове. Повечето металните изделия в дома ни, когато ръждясат решваме, че ще ги изхвърлим и ще си купим нови. Точно затова сега ще Ви предложим няколко начина „как да премахнете ръждата“ от всеки метален предмет.

Всичко, от което се нуждаете, са някои предмети от домакинството, като алуминиево фолио и бял оцет. Също така може да използвате всяка друга леко кисела течност вместо бял оцет. Като алтернатива  използвайте уникалния WD-40 за качествено и лесно почистване на ръждата. Докато Ви учим, как да премахнете ръждата, трябва също така да Ви уведомим, че този процес може да  изисква известно време и търпение.

Как да премахнете ръждата с подръчни материали

Как да премахнете ръжда: Съвети и трикове

 Бял оцет

Белият оцет е доста ефективен метод за премахване на ръждата от металите, тъй като оцетът много добре реагира и и дава много добри резултати. Всичко, което ще трябва да направите, е да потопите ръждивия метален предмет в чаша бял оцет само за няколко часа. След като премине този препоръчителен период, ръждата може да се отстрани от металния предмет точно, като паста.

Ако обаче ръждясалият предмет е твърде голям, тогава можете да излеете равномерно бял оцет върху ръждясалата част и да го оставите да се утаи за определен период от време. Можете дори да използвате кърпа, напоена с бял оцет, за да третирате повърхноста.

Алуминиево фолио

Друго чудесно решение за дома е да използвате парче алуминиево фолио, което е потопено в бял оцет. Обикновеният оцет също е чудесен вариант, но просто ще отнеме по-малко време, ако използвате и алуминиевото фолио. Това, което бихте могли да направите, е да накиснете обекта в бял оцет за няколко часа и след това да изстържете ръждивата повърхност с алуминиево фолио, което също е било напоено с бял оцет.

Как да премахнете ръжда с WD40

Известно е, че този продукт за многократна употреба има страхотно противодействие срещу ръждата, също така и като превантивна мярка. Всичко, което ще трябва да направите, е да напръскате ръждясалия елемент с WD-40 и след това да го почистите с помощта на телена четка.

Можете и да тествате малки участъци от ръждясалия обект, за да проверите как действа WD-40. Нанасяйте WD-40 редовно върху повърхности, склонни към ръжда, така ще ги предпазите от последващо ръждясване. Ако използвате класическия WD-40 за по-дълбока ръжда и резултатът не Ви изглежда ефективен, колкото сте си представяли. Тогава можете да си вземете WD-40 специалист. Този продукт е специално разработен да прониква в дълбочина и да премхва ръжда.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube