Как да премахнем катран от обувките си? През летните месеци прекарваме по-голямата част от деня на плажа. И така, докато се наслаждаваме безгрижно на слънцето и морето в един момент, както се разхождаме може да стъпим върху катран. Катранът е на места, на които дори не сме предполагали, че може да го има. Така че не можем да го избегнем и е много възможно да попаднем върху него. И така, как да премахнем катран от обувките си? За съжаление почистването на петна от катран не е много приятна задача. Но все пак има начини с които да се отървете от катрана с материали, които вече имате у дома.

Каквото и решение да изберете по-долу, би било добре първо да премахнете самия катран от обувката.

Масло или зехтин

Един от начините за лесно премахване на катран е маслото. Процесът е много прост, взимате малко масло и го разнасяте върху петната от катран. Оставете го за половин час да престои, след това измийте обувката със зелен сапун. Този сапун ще премахне последните остатъци от катран и масло. Ако нямате масло, можете да използвате зехтин, следвайки същата процедура.

Вазелин

Друго нещо, което можете да използвате за премахване на катран е вазелинът. Как катранът излиза от обувки с вазелин? Всичко, което трябва да направите, е да поставите достатъчно вазелин върху катрана и да го оставите да престои за известно време. След това вземете четка и разтъркайте, докато петното от катран изчезне. Накрая изплакнете със сапунена вода.

WD-40

WD-40 е спрей номер едно против ръжда в света с многобройни приложения. Благодарение на уникалния си състав, той може да проникне в петната от катран и да ги елиминира! Така че освен да може да премахва ръжда и да смазва пантите на вашите врати, WD-40 може да се използва и за премахване на катран. WD-40 има други 2000+ приложения! И така, как катранът излиза от обувките с WD-40? Процесът е прост! Всичко, което трябва да направите, е да напръскате с WD-40, действието му е много бързо. След минута вземете чиста кърпа и се опитайте да премахнете катрана, цялата процедура е лесна. Накрая изплакнете обувката с много вода.

Ако искате да купите продукта натиснете  тук !

Ако обувките ви са от плат и катранът се е залепил за тъканта на обувката, тогава имаме отново решение за вас. Можете да използвате чиста кърпа, потопете я в терпентин и след това намажете петната от катран върху тъканта. Ако нямате терпентин, можете да използвате вода с лимонов сок и да намажете петното по същия начин.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube