Как да премахнем драскотини от автомобила? Стандартните драскотини по повърхността на автомобила са причина от куп различни обстоятелства. Много често си задаваме въпросите, сега ли е момента за тяхното отстраняване, дали да не отскоча до местния сервиз за едно качествено полиране, колко ще струва тази процедура и куп други притеснителни въпроси. Ако все пак тези драскотини Ви притесняват и искате по-скоро да се отървете от тях, разгледайте нашите полезни съвети:

Стъпка 1

Добре е да започнете с това, колко тежки и сериозни са пораженията (надраскванията). Това може да направите, като прокарате ръка по повърхността и усетите драскотините в дълбочина. В случай, че те Ви се сторят дълбоки, ще имате нужда от професионално съдействие, но ако все пак установите, че драскотините са леки и повърхностни, то тогава продължете да четете надолу към стъпка 2.

Стъпка 2

След установяване на леки драскотини, бихме могли смело да препоръчаме третиране с обикновена паста за зъби. Като начало, започнете със стандартното почистване на мястото (преди нанасяне на пастата). Някои хора биха предпочели услугите на автомивка, но ние ще Ви предложим почистване на мястото с мека кърпа.

Стъпка 3

След като почистите, нанесете обилно количество от пастата за зъби. С помощта на микрофибърна кърпа, започнете с кръгови движения да полирате леките драскотини. Тук искаме да отбележим, че избелващите пасти за зъби, се представиха най-добре и сполучливо.

Стъпка 4

Стъпка 4 описва процеса третиране и повторно нанасяне на паста за зъби (в случай при необходимост). Продължете с кръговите движения, докато пастата за зъби не се нанесе достатъчно добре по повърхността, така че накрая да няма следи от нея.

Стъпка 5

Съвсем накрая, ще имате нужда от маркуч с вода, където след изплакване на третираното място, ще подсушите със суха микрофибърна кърпа. Ще се изненадате, когато откриете, че по повърхността на колата ви няма вече драскотини!

Бонус съвет от наша страна: Какво още би било от полза за отстраняване на леките драскотини?

Представяме ви един работещ и сполучлив трик:  #WD-40

Ако стратегията с пастата за зъби не Ви удовлетворява, това не означава, че трябва веднага да отскочите до най-близкия сервиз. Това също не означава, че ще трябва да се бръкнете дълбоко в джобa си. Напротив, сега ще Ви запознаем с многофункционалния WD-40, който с малко усилия, ще свърши чудесна работа.

В случай че, драскотините са в по-тежка форма, е добре да се въоръжите с WD-40. Напръскайте засегнатите части с този уникален продукт и оставете да престои няколко секунди. Вземете мека кърпа (за предпочитане е микрофибърна), след което с необходимите кръгови движения полирайте повърхността. Повторете процеса (нанасяне и полиране) толкова, колкотo прецените за необходимо, след което ще установите, че третираното място е вече като ново.

И за финал, вече имате достатъчно информация с полезни и работещи съвети – как да премахнем драскотини от автомобила.

Ако искате да закупите продукта натиснете ТУК

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube