Как да предпазим колата от ръжда

Радостта е голяма, когато си купите колата за която сте мечтали! Инвестирали сте всичките си спестявания в мечтания автомобил, затова трябва да се грижите за него. Едно от важните неща, които трябва да правите е да го предпазите от ръждясване.

По принцип, когато автомобилът стои на открито или е изложен на влага, неговият метал започва да корозира. Това води до ръждясване. С времето, ако не се поддържа се получават малки чуквания или надрасквания, в следствие се получава и ръждата. Опитайте да отделите време за Вашия любим автомобил. В следващите стъпки ще ви дадем съвети, как да предпазим колата от ръжда.

Защо трябва да проверявате Вашия автомобил за ръжда?

За щастиe ръждата може да бъде премахната. Ако не се погрижим за нея, тогава тя се увеличава все повече и така отслабва металната структура на колата. В резултат на това не само колата Ви изглежда непривлекателна, но нейният метал става крехък и започва да се откъсва. Това би било доста тъжно, след като сте похарчите не малко пари за нея.

Какви са стъпките за проверка, за ръжда на Вашия автомобил?

Някои от най-новите автомобили идват с вградена технология за защита от ръжда. Макар че това е изключително полезно, винаги трябва да държите колата Ви на сухо и безопасно място. Така че, ако търсите признаци за откриване на ръжда, прочете по-долу.

Огледайте се за драскотини или износване

Трябва редовно да проверявате колата си, за да видите дали има някакви признаци на износване или петна от ръжда още в ранните етапи. Огледайте внимателно колата си. Ако забележите ръжда, време е да предприемете мерки.

Изшкуркайте мястото където е ръждата, за да проверите колко е дълбока

Носете пакет за безопасност (маска, ръкавици и очила) и започнете да изшкурквате мястото, където е ръждата. Трябва да си закупите средна шкурка за песъчинки, за да изпълните тази стъпка.

Почистете повърхността

При успешно отстраняване на ръждата, почистете повърхността. Трябва да използвате кърпа, напоена в минерален разредител, за да избършете греста.

Боядисайте повърхността с боя

След като ръждата е отстранена, върху металната повърхност на колата Ви има обезцветени петна. За да направите колата Ви отново лъскава, ще трябва да я боядисате. Използвайте специално компютърно приложение за съвпадение на цветовете,  за да изберете точния цвят на боята на колата си. Покрийте неръждаемата зона с боя и я оставете да изсъхне.

Почистете целия автомобил

Сега, когато колата е боядисана, трябва да се уверите, че е изящно чиста. Много е важно повърхността на колата да е добре почистена преди да приложите течността за ръжда, за да получите желаните резултати.

Обезопасете автомобила си с WD-40 за защита от ръжда

Използвайте WD-40, за да запечатате и предпазите от ръжда в бъдеще. Това високо конкурентно решение защитава колата и я предпазва от корозия. Предпазвайте колелата и частите на автомобила, които не трябва да се пръскат с лубрикант.

Сега, когато ръждата е премахната, колата Ви ще изглежда съвсем, като нова!

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube