Почистване на волана – няколко лесни решения! Воланът в един автомобил, колкото и странно да звучи, е едно от най-замърсените места. Освен, че е източник на микроби, върху него лесно се образуват петна, особено при светлите волани. В тази връзка, честата и правилна поддръжка е наложителна.  За тази цел съществуват анти-бактериални препарати или кърпички, които е добре да се ползват поне веднъж месечно. В този блог сме Ви приготвили няколко лесни съвета за почистване на волан.

Течност за миене на съдове

Воланът не изисква много, нито пък има нужда от скъпи продукти. Почистването може да стане и с препарат за съдове, разтворен в повече количество вода. Подгответе си леген с вода и изсипете в него малко количество от течността за съдове. Пригответе си микрофибърна кърпа, която ще натопите в полученото съдържание, ще изцедите добре, след което ще разтъркате целия волан, наблягайки на най-замърсените участъци.

След измиването на волана, вземете чиста кърпа и подсушете добре повърхността. Накрая, по желание, може да полирате. Това може да направите, като използвате много малко (една-две капки) количество зехтин, който не липсва в нито една кухня. Казваме зехтин, за да не натоварвате волана с тежки препарати.

WD-40 Многофункционален продукт

Почистването на волана може да се извърши лесно и с WD-40, което ще го предпази от драскотини (благодарение на създадения слой), придавайки му блясък. Това е едно от местата, където неприятните драскотините се появяват лесно. За да предпазите мястото от надраскване и в същото време да го почистите от прах, Вашето решение е мултифункционалния #WD40.

Едно от най-големите предимства на WD-40 е, че този продукт е широко спектърен и има хиляди други приложения. Този невероятен продукт позволява да бъде ползван за различни цели: за защита и поддръжка на градински инструменти, за разхлабване на ръждясали винтове, за освобождаване на клеясали механизми, за спиране на различни видове скърцания и още много други приложения. #WD40 е известен с това, че има над 2000 приложения.

Почистване на волана – няколко лесни решения! С този блог ви показахме няколоко трикове и решения за предпазване и поддръжка.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube