Ако имате късмета да живеете целогодишно на място с  топъл климат, тогава има много хора, които  ще ви завидят. Студеното зимно време, има сериозно влиание върху нашите автомобили. Затова ще ви дадем – важни съвети за поддържане на колата през зимата.

Много е важно да предприемете правилните стъпки за поддръжка на автомобила през зимата, защото това ще намали броя на ремонтите, които може да се наложи да платите през лятото. Освен това правилната поддръжка,  също може значително да увеличи общия полезен живот на вашия автомобил.

Следвайте нашите съвети за зимна поддръжка и колата ви ще бъде в изправно състояние.

1.    Започнете подготовката преди зимния сезон

Докато повечето хора започват да се подготвят за зимата на ръба на декември, бихме препоръчали да направите същото в началото на есента. Ако го направите, ще си осигурите достатъчно време, за да сте сигурни, че сте проверили всичко от списъка си за поддръжка на автомобила през зимата.

2.    Изберете качествени зимни гуми

Зимните гуми са направени от по-мека гума за разлика от тези през всички сезони. Точно затова им е позволено да запазят гъвкавост дори и в най-студените условия. Тези гуми също имат шарки на протектора, които позволяват изключителни нива на сцепление над лед и сняг. Трябва също така да знаете, че зимните гуми са задължителни около райони, където температурата редовно пада под 45 градуса.

3.    Проверете течноста за чистачки и качеството на самите чистачки

Наличието на достатъчно количество зимна течност за чистачки и работещи чистачки на предното стъкло е изключително важно, за да ви помогне да имате най-добрата видимост по време на снежни бури. Трябва също да знаете, че гумичките  на чистачките издържат само една година, в зависимост от това колко лоши са зимите в действителност. Можете дори да изберете да си вземете чистачки, които са специализирани за зими. И накрая, трябва да сте сигурни, че продуктът  течността за чистачките, които закупувате, има ниски точки на замръзване.

4.    Сменете масло на двигателя си, като потърсите с подходящ вискозитет

Нашият четвърти съвет за поддръжка на автомобила през зимата е доста обикновен, но и доста често се пропуска. Установено е, че студеното време през зимата влияе негативно върху ефективността на моторното масло. Зимният климат прави двигателното масло по-гъсто, което намалява циркулацията около двигателя.

Можете да избегнете този проблем, като се погрижите за моторното масло.

5.    Винаги носете в себе си WD-40, за да се отблъснете снега и леда

Ако добавите тънък слой от този чудесен продукт над прозорците на колата си през зимата, тогава можете да спите, без да се притеснявате, че ще замръзнат за една нощ. Всичко, което ще трябва да направите, е да напръскате малки количества от продукта върху прозореца на колата си и след това да го разнесете с помощта на суха и чиста кърпа. Уверете се, че сте премахнали излишния WD-40 с кърпа и измиете ръцете си след употреба, ако влезете в контакт с продукта.

Уникалният WD-40 блокира корозията на колата, прави защита от влага върху огледалата.

Зимата винаги е зад ъгъла – така че не отлагайте да се подготвите, както трябва.

Получихте –  Важни съвети за поддържане на колата през зимата.

 

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube