tracking

WD-40 Multi-Use Product

За нас

Историята

За нас

За нас: Считан от мнозина, като решение №1 на различни проблеми мултифункционалният продукт WD-40 е един от най-лесно разпознаваемите продукти, използван в индустриалната сфера и домакинствата по цялия свят.

WD-40 е разработен преди повече от 60 години от трима служители на Rocket Chemical Company. В малка лаборатория в Сан Диего – Калифорния.  Те се опитват да създадат серия от продукти за защита от ръжда и обезмаслители за употреба в космическата индустрия.

Ръководител на екипа е бил химикът Норм Ларсен, който за нуждите на НАСА е търсел решение за разтвор, който да „измества“ водата, с цел предпазване на космическата ракета Атлас от ръжда и корозия. 40 опита са били необходими, за да се получи световно известната формула. Така и продуктът е получил своето име – WD-40 (water displacement 40th attempt).

Известно време след това, членове на персонала открили редица ежедневни приложения. Това довело до момента, в който Ларсен започнал да експериментира с пускането на WD-40 в лесни за използване аерозолни опаковки. Първите флакони започват да се продават в магазините през 1958г. В рамките на две години, компанията увеличава двойно размера на продажбите си, а през 1969г. Rocket Chemical Company се преименува на единствения си продукт – WD-40.

През годините хиляди потребители споделят с комапнията WD-40 своите уникални (понякога странни и нестандартни) случаи при използването на продукта. Една от най-интересните истории е с шофьор на автобус в Азия, който използва WD-40 за отстраняване на питон, навил се под автобуса. Друга такава е, когато полицейски служители, използвали WD-40, за да „освободят“ крадец, заклещил се в тръба на климатична система.

Формулата е много строго пазена тайна, непроменена и до днес, още от времето на нейното разработване, когато известният синьо-жълт продукт започва да намира нови и нови приложения.

Нашите марки

За нас: Успоредно със синьо-жълтия флакон, WD-40 Company започва да предлага и серия от продукти, специално предназначени за поддръжка и почистване при употреба в индустрията, домакинствата и потребителите в сектора „направи си сам“.

WD-40 Specialist е серия от професионални продукти, създадени за употреба в сферата на „направи си сам“, както и от индустриални потребители и майстори.

WD-40 помага и става решение номер едно за редица проблеми като: премахване на следи от молив по стени, поддържка на автомобили, мотоциклети и други необходими в сектора на „направи си сам“.

Какъвто и да е проблемът, WD-40 винаги ще намери решение за него.

Харесайте ни в Facebook

Последвайте ни в Instagram

 

 

Свържете се с нас

Деником ЕООД София 1592 София Еърпорт Център бул. “Христофор Колумб” 64 Сграда В.02

© 2021 WD-40 Company