Какво представлява WD-40?

WD-40 е разработен преди повече от 60 години от трима служители на Rocket Chemical Company. В малка лаборатория в Сан Диего – Калифорния, те се опитват да създадат серия от продукти за защита от ръжда и обезмаслители за употреба в космическата индустрия. Ръководител на екипа е бил химикът Норм Ларсен, който за нуждите на НАСА е търсел решение за разтвор, който да „измества“ водата, с цел предпазване на космическата ракета Атлас от ръжда и корозия. 40 опита са били необходими, за да се получи световно известната формула. Така и продуктът е получил своето име – WD-40 (water displacement 40th attempt). В този блог ще научите – 5 проблема решени с WD-40® III част.

 

5 Уникални приложения на WD-40

И така през годините хиляди потребители споделят с компанията WD-40 своите уникални (понякога странни и нестандартни) случаи при използването на продукта. Една от най-интересните истории е с шофьор на автобус в Азия, който използва WD-40 за отстраняване на питон, навил се под автобуса. Друга такава е, когато полицейски служители, използвали WD-40, за да „освободят“ крадец, заклещил се в тръба на климатична система.

Формулата е много строго пазена тайна, непроменена и до днес, още от времето на нейното разработване, когато известният синьо-жълт продукт започва да намира нови и нови приложения.

1.       Премахва скърцания по пантите на врати

Редовната поддръжка е в основата на това, да избегнем скърцащите панти. Препоръчително и желателно е, да нанасяте качествени продукти, така че класическия мултифункционален продукт WD-40 е идеален вариант в този случай. Той прониква там, където е необходимо и благодарение на уникалните си качества, не само предотвратява, но и осигурява дълъг и нескърцащ живот на пантите.

2.       Отнема блясъка върху лакирана дървена повърхност

Понякога лакираната повърхност, може да накара дървения под да блести много повече, отколкото бихте искали. За да отнемете част от този блясък, напръскайте малко количество WD-40 върху мека кърпа и нанесете върху повърхността. Не забравяйте да оберете излишното количество WD-40, така че подът да не е хлъзгав.

3.       Отстранява остатъци от лепило

Сигурно сте забелязвали, че след поредния ремонт вкъщи, без необходимите защитни  ръкавици винаги остават следи от използваното лепило. Не е нужно да се притеснявате, ако имате WD-40 под ръка! Просто напръскайте малко количество върху пръстите си и продължавайте да ги търкате, докато ръцете ви се върнат към нормално състояние! Може да използвате WD-40 и за отстраняване на лепило от други повърхности. Не забравяйте да измиете добре ръцете си след използване на WD-40.

4.       Почиства и смазва струни на китара

Нанесете малко количество от WD-40 върху мека кърпа, след което нанесето по дължинта на струните. Този уникален продукт ще съхрани и ще предпази струните от корозия. Тази процедура може да повтаряте всеки път след като приключите с ползването на китарата.

5.       Премахва петна от боя по плочки

С мултифункционалния продукт WD-40, не само ще се справите с все още незасъхналата боя, но ще отстраните и най-упоритите пръски от вашите плочки.  Преди да нанесете от продукта, напръскайте една малка част встрани, за да тествате, дали този продукт е подходящ за Вашите плочки. Напръскайте от продукта върху мека кърпа или парче плат, след което започнете да търкате върху желаната зона. Важно е да проверите, дали помещението, в което работите, е добре проветрено. Това е така, защото при продължително нанасяне от продукта, миризмата е възможно да бъде пренасищаща. След употреба на WD-40 трябва да измиете ръцете си добре и да почистите третираното място, тъй като може да има остатъчни следи, които да доведат до пързаляне по повърхността.

В този блог ви представихме основните приложения на – 5 проблема решени с WD-40® III част. Разбира се WD-40 има още хиляди приложения, които може да прочетете в някои от нашите публикации.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube