Какво представлява WD-40?

WD-40 е разработен преди повече от 60 години от трима служители на Rocket Chemical Company. В малка лаборатория в Сан Диего – Калифорния, те се опитват да създадат серия от продукти за защита от ръжда и обезмаслители за употреба в космическата индустрия. Ръководител на екипа е бил химикът Норм Ларсен, който за нуждите на НАСА е търсел решение за разтвор, който да „измества“ водата, с цел предпазване на космическата ракета Атлас от ръжда и корозия. 40 опита са били необходими, за да се получи световно известната формула. Така и продуктът е получил своето име – WD-40 (water displacement 40th attempt). В този блог ще ви представим – 5 проблема решени с WD-40 II част.

5 Уникални приложения на WD-40

И така през годините хиляди потребители споделят с комапнията WD-40 своите уникални (понякога странни и нестандартни) случаи при използването на продукта. Една от най-интересните истории е с шофьор на автобус в Азия, който използва WD-40 за отстраняване на питон, навил се под автобуса. Друга такава е, когато полицейски служители, използвали WD-40, за да „освободят“ крадец, заклещил се в тръба на климатична система.

Формулата е много строго пазена тайна, непроменена и до днес, още от времето на нейното разработване, когато известният синьо-жълт продукт започва да намира нови и нови приложения.

рамки, дограми, первази, врати и паравани. Внимавайте да не вдишвате изпаренията на спрея и е препоръчително при нанасянето на обилно количество да няма деца.

1.       Предпазва и защитава обувките през зимата

Може да направите зимните си обувки непромукаеми, като ги напръскате с WD-40. Този продукт отблъсква водата и ще предотврати проникването й за определен период от време. В случай, че по обувките ви има петна от сол, WD-40 ще премахне и тях. Не пръскайте върху подметките на обувките.

2.       Предпазва натрупването на сняг по прозорци

С наближаващата зима, всеки знае, че не може да направи кой знае колко в борбата си срещу снега, но може да го спрете да се натрупва върху прозорците, било то на вашия апартамент, къща или автомобил. Напръскайте прозорците с WD-40 отвън, преди да започне да вали сняг, и гледайте как този сняг ще се плъзга надолу.

3.       Идеален за поддръжка на регистрационни табелки

С цел поддръжка и почистване (от лека ръжда) на регитсрационните табелки е желателно да нанесете малко WD-40, след което да избършете с чиста кърпа. WD-40 ще помогне за отстраняването на тази лека ръжда по повърхността, както и ще съдейства с борбата срещу евентуалната корозия. Препоръчително е да ползвате WD-40 като превантивна мярка срещу корозия.

4.       Предотвратява появата на гнезда на оси

Осите обикновено изграждат гнездата си под стрехите на къщите. За да избегнете евентуално сформиране на подобно-неприятно гнездо, е желателно да нанесете от мултифункционалния WD-40 там където предполагате, че това ще се случи.

5.       Идеален за раздвижване на ципове

Със сигурност имате ципове, които отказват да се движат, било то по якета, анцузи, раници, панталони спални чували, куфари, чанти и куп други. Ако искате свободното движение на ципа да бъде възстановено, то е добре да напръскате WD-40 директно върху ципа, като по същото време го раздвижите надолу и нагоре, за да се разнесе равномерно продукта.  За да избегнете попадането на смазката върху меката част, може да нанесете WD-40 вурху отделна пластмасова повърхност, след което с помощта на четка да вземете изпръсканото количество и да нанесете върху ципа. Не е препоръчително да пръскате WD-40 върху детски ципове.

Приключихме представянето – 5 проблема решени с WD-40 II част. Очаквайте и  III-та част, продължението.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube