10 полезни инструмента за всяко домакинство

Във вкъщи всеки се чувства най-добре. Където и да сте били, било то на парти, на ресторант или на среща с приятели, когато се приберете у дома, се чувствате като в свои води.

Ето защо всяко домакинство трябва да бъде оборудвано с всичко, от което се нуждае семейството. Повечето хора сме ангажирани с мисълта за хранителни продукти и почистващи препарати, като често забравяме за инструментите, които също са много важни. Мисълта за тях се случва само тогава, когато имаме необходимост от тях. Често се чудим как да се справим с проблема и най-накрая търсим помощ от съсед или приятел, защото липсва подходящият инструмент. За да не се стига до подобна ситуация, ще Ви предложим 10 полезни инструмента за всяко домакинство.

Чук

За поставянето на една картина са необходими чук и пирон. Това са задължителните аксесоари, които често липсват в едно домакинство. За извършването на тази процедура е достатъчен лек чук със средно голяма глава (и поставен предпазител). Благодарение на предпазителя, пръстите и ноктите стоят  на разстояние, като по този начин ще избегнете наранени, а дори и счупени палци.

Винтове

За развиване и освобождаване на винт, е необходима отвертка. Шкафовете и пантите могат да се стабилизират бързо при наличието на такава. Предлагат се всякакви комплекти с различни по размер отвертки и винтове, които спестяват най-вече място, време и усилия.

Акумулаторна отвертка

Този тип отвертка е „лидер в инструментите“. Тя също е задължителна във всяко домакинство. Полезният инструмент може да бъде изключително необходим при завиване или разхлабване на винтове, без да полагате много усилия.

WD-40

WD-40 може да се прилага за много неща в дома. Той изключително добър за предотвратяване на евентуална корозия. Подходящ е за разхлабване на винтовете, за премахне на пастели от стените и какво ли още не. Списъкът с приложения на WD-40 стига до над 2000 такива, не случайно го описват, като флаконът с хиляди приложения.

Клещи

Клещите са най-често използвани за изтегляне на пирони. Има различни модели клещи и щипки, било то клещи за тръби или електронни щипци. Във всяка къща трябва да присъства поне един инструмент от изброените.

Нивелир

Нивелирът е също толкова важен, колкото и всичко останало изброено до момента. За да няма криви снимки, картини или висящи шкафове, присъствието на нивелира в дома е абсолютно препоръчително.

Трион

Трионът е важен, особено за притежателите на къщи и градини. Необходим е, защото може да Ви спаси от много неприятности.

Нож за рязане

Висококачествените ножове за рязане е препоръчително да се съхраняват на безопасно място във всяко домакинство. Те са също толкова важни, тъй като могат да ни свършат полезна работа при отстраняването на различни неща в непредвидени ситуации.

Отвертка

Този инструмент няма да се използва твърде често в ежедневието, но трябва да бъде на разположение. Може неочаквано да Ви се наложи да използвате отвертка, затова е добре да я имате под ръка.

Фазомер

Фазомерът се използва за измерване на тока. Препоръчително е да се консултирате със специалист преди да го ползвате. Полезно е да имате така наречения фазови тестер в дома си.

 

10-те полезни инструмента са само предложения и винаги могат да бъдат допълнени и адаптирани към нуждите на Вашия дом. За всички инструменти е препоръчително да имате комплект винтове и пирони. Инструментите не винаги са евтини, но е по-добре да притежавате качествени и скъпи инструменти, за да сте сигурни в добрите крайни резултати. Много е важно правилната грижа и поддръжка, тъй като инструментите също имат живот. Многофункционалният продукт WD-40 е решението в този случай. Той не само ще почисти, но гарантира за една подходяща и много добра поддръжка на Вашите инструменти. Ние Ви препоръчваме да нанасяте един или два пъти годишно за предпазване от ръжда, най-вече.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube