Първа помощ с WD-40 през зимата. За много хора зимата е любимият сезон в годината. Въпреки това, не може да се отрече фактът, че зимата идва с много допълнителни задължения. Тъй като тези задължения ви отнемат много време, ние ще ви помогнем да се справите с тях по правилния начин. Тук WD40 влиза в картината. Ето как WD-40 може да ви бъде от полза по това време на годината:

Импрегниране

Често ли се чудите, дали няма да ви се намокрят обувките навън в снега? Притеснявате ли се как снегът ще съсипе вашите обувки? Трябва да знаете, че няма нужда да инвестирате в скъп спрей, устойчив на атмосферни влияния. Защо? Е, защото добрият, стар WD-40 ще свърши цялата тази работа.

Всичко, което трябва да направите, е да напръскате с WD-40 обувките си и след това спокойно може да се разхождате в снега. Може да се наложи след време отново да ги обработите с WD-40 в зависимост от това колко често ги носите в снега! Тествайте, като напръскате част от обувките и се уверете сами!

Предпазване от натрупване на сняг

Очаквате ли снежна буря в близките дни? Ако отговорът е да, тогава трябва да сте подготвени за това. Сред многото подготовки, които ще трябва да направите, има нужда да си гарантирате, че снегът няма да се натрупва от външната страна на прозорците ви. Въпреки че има много варианти с които може да се предпазите, един от най-сигурните е пръскането на WD-40 от външната страна на стрехите и прозорците, това може би най-простото и безпроблемно. Спрей на WD-40 трябва да е достатъчен, за да предотврати натрупването на сняг!

Премахването на восък от килима ви

Какъв би бил празничният сезон без Коледа, нали? Е, с Коледа идва възможността случайно да  изцапате вашите килими, като случайно да капне восък от свещите или лепило. Това е мястото, където WD-40 влиза в картината със способността си да премахне  восък и лепило от елегантните ви килими. С WD-40 ще можете да се насладите на празниците, както те заслужават да се празнуват!

Поддържане на хранилките за птици без катерици

Зимата е времето през годината, когато всички видове – хора и животни – си търсят уют. Катеричките не са изключение от този факт и в тяхното търсене на уют често се случва, наслаждавайки се на удобствата на вашите хранилки за птици. Колкото и прекрасна да е гледката, че катеричката е в хранилката за птици, толкова е и отблъскваща, защото птиците няма да се доближат до къщичката, докато катеричката е там. Разпръскването на WD-40 върху горната част на къщичката обаче ще гарантира, че катеричката не е в състояние да пробие в хланилката за птици. Но в същото време е препоръчително да направите нещо приятно за малките същества.

Предотвартяване на гнездата от оси

Ако живеете в къща, която всяка зима и пролет трябва да се справя с гнездата от оси, WD-40 е точно това, от което се нуждаете. Напръскайте с WD-40 под покрива и всички такива места, където е обичайно да намерите гнезда на оси. И воала! Няма да се налага да се справяте с гнездата от оси повече, благодарение на това как един единствен спрей на WD-40 може да бъде ефективен за около година или повече. Това също ще гарантира, че няма нужда да събаряте гнездото на осите, след като вече е изградено.

Разделяне на стъклени съдове

През зимата, когато температурата се понижи, може да се случи, когато посягате към чаша за пиене, да забележите, че две чаши са слепнали една в друга. Какво правите при такива обстоятелства? Ако отговорът ви беше: „използвайте силата си!“, Не е нужно, най-добре е да използвате лесен и подходящ метод. Препоръчва се да изпръскате малко WD-40 между двете чаши, да изчакате няколко минути и след това леко да ги разделите. Не забравяйте обаче да измите чашите след това!

Съхраняване на ненужни вещи

Зимата е времето през годината, когато много от вашите вещи – като предмети  за украса на вътрешния двор – вече не се използват. За да предпазите такива предмети от ръжда, се препоръчва да имате спрей от WD-40 и да ги приберете в шкаф за съхранение, докато не са ви необходими отново!

Почистване на петна от кафе

Дискусията за зимните дни винаги ще остане незавършена без споменаването на кафе, нали? Изглежда странна романтика между спадащата температура и любовта към кафето, ако знаете какво имам предвид. Въпреки това, винаги има възможност да разлеете кафето по дрехите си, нали? Това е мястото, където WD-40 идва, тъй като може да се използва за петна от кафе по дрехите и килимите ви. Отървете се от петна от кафе в един миг с WD-40!

Премахване на вакса от сноуборда и ските

Зимата е времето да извадите ските и сноуборда, нали? Въпреки това, ще има нужда да премахнете стария восък от тях. За целта напръскайте основата с WD40 и след това я остържете с акрилен скрепер. Като допълнително може с месингова четка да допочистите ските или сноуборда.

Колкото и поразително да звучи, тези употреби формират само върха на айсберга, тъй като това е много повече от добро, използватйте  винаги WD-40. Като се има предвид този факт, какво оправдание можете да дадете за това, че тази зима нямате на ваше разположение флакон на WD-40?

Вече сте подготвени с първа помощ с WD-40 през зимата

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube