На всеки от нас се е случвало, когато има дреха, която е с петно да се зачуди дали да я изхвърли или все пак да потърси начин да се справи с зацапването. Все пак не губете надежда, не е нужно веднага да се отръвете, като я изхвърлите в кофата. Затова сега ще ви дадем някои съвети – Премахнете петната от любимата риза.  Да се съсредоточим върху този съществуващ проблем.

1.    Опитайте с препарат за петна

Длъжни сте да опитате с препарат за премахване на петна. На пазара има голямо предлагане. Вече е въпрос на бюджет какъв вие ще изберете. Ако вече сте избрали подходящия продукт е време да вземете любимата риза, да прочетете инструкциите и да действате. Имайте търпение, за да не повтаряте процедурата няколко пъти. Финално вече почистена, задължително изперете ризата.

2.    Друго предложение е: царевично нишесте

Друго страхотно, домашно лекарство за вашата любима риза е царевичното нишесте. Това решение обаче е най-подходящо за по-стари петна, които може да са нарушили вече структурата на тъканта. Така че, ако пазите тази риза с мазно петно от доста време, сега трябва да експериментирате.

Поставете дрехата на равна повърхност . Сега сложете малко от царевично нишесте върху старото петно и го оставете да преседи около час – през това може да прегледате и други ваши дрехи, дали имат нужда от съживяване.

След един час започнете да почиствате остатъчния прах с памучна кърпа или влажна гъба. Ако все още видите слаби следи от петно, използвайте препарат за пране и почистете отново. Вече няма как петното да е оцеляло след като така добре сте се постарали!

3.    Ако не сте се справили все още с проблема. Време е да си закупите WD-40

Ако вече притежавате WD-40 следвайте тези стъпки. Вземете гъба или памучен кърпа и обилно напръскайте WD-40 на който и да е от тях. Сега разтрийте засегнатата област с третираната кърпа или гъба – и не се притеснявайте, този продукт няма да изцапа дрехите ви.

След като вече сте направили основното, изчакайте няколко минути WD-40 да атакува петната. Това, което трябва да направите сега, е да накиснете засегнатата зона с омекотител за тъкани – за предпочитане ароматизиран – и да изперете изцяло дрехата. Когато изплакнете и изсушите, ще видите, че вашият малък домашен експеримент работи прекрасно.

Не забравяйте да направите тест на тъканта или материала от вътрешната страна на невидима част от дрехата, преди да приложите, това е, за да се гарантира, че няма да се повреди по-нататък в почистването.

В блога – Премахнете петната от любимата риза, вече сте достатъчно информирани за този проблем и как да се справите с него.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube