Премахване на петна от кафе

Трикове за отстраняване на петна от кафе

Не познаваме човек, който да не обича кафе, с изключение на любителите на чая. Без значение какъв любител на кафето сте, трябва да се съгласите, че разливането на кафе е едно от най-лошите преживявания, които могат да Ви се случат. Защо? Отговорът е в петната. Много често се случва така, че петната могат да се окажат трудни за отстраняване. За да улесним живота на всички любители на кафето, Ви предоставяме списък с методи за премахване на петна от кафе.

Добрата стара бира

Случвало ли Ви се е да разлеете любимото си кафе върху скъпия килим? Ако подобно нещо Ви се случи, не е нужно да изпадате в паника, то тогава добрата стара бира ще Ви влезне в употреба. Сега ще разберете, че бирата е не само за наслада и повдигане на доброто настроение. Факт е, че бирата има качествата на препарат за премахване на петна. Необходимо е да изсипете  малко количество бира върху петното и да оставите магията да си свърши работата. Втрийте, с плавни движения, нанесеното количество бира върху килима. Необходимо е да повторите цялата процедура няколко пъти, след което ще забележите, че следите от кафе, ще изчезнат. Недостатъкът на тази процедура е, че ще похабите голямо количество бира за нещо толкова незначително – петна от кафе по Вашия любим килим.

Използвайте солта

Случвало ли Ви се е да пиете кафе със стар приятел, а само след половин час, да Ви предстои важна бизнес среща? Представете си сега, че точно в този момент Вашият приятел Ви споделя смешна ситуация, при която разливате, макар и случайно, кафето върху ризата си. Само след броени секунди настъпва паника, тъй като се сещате за важната среща и за изцапаната вече бяла риза. Без излишни притеснения, веднага потърсете сол. Ако солта е някъде наблизо, Виe сте наистина щастливец. Поръсете обилно количество от солта върху петното, след което изчакайте известно време, докато солта попие добре в тъканта на ризата. След като прецените, че солта е попила достатъчно добре, вземете хартиена кърпичка и разтъркайте изцапаното място. Този метод няма да заличи напълно петното, но ще изсветли мястото максимално.

Премахнете петно от кафе със светъл оцет

Алтернативно предложение за ефикасно отстраняване на петна от кафе, е белият оцет. Трудността на процедурата зависи единствено от плътността на петното.  В случай, че петното е малко, е необходимо да напоите малка кърпа с оцет, след което да потупате върху изцапаното място. След тази кратка процедура, поставете третираната дрехата в пералнята за пране. Ако петното обаче е голямо, тогава ще е необходимо да накиснете дрехата в разтвор от оцет и вода с пропорции 3 към 1. Оставете дрехата да престои в разтвора до сутринта (цяла нощ) и най-вероятно петното ще бъде заличено. Неприятната част тук е, миризмата на оцета и ако не сте свикнали с нея, тази задача може да се окаже трудна за Вас.Бебешките кърпички са толкова ефикасни, колкото никога не сте си  представяли

Представете си сега че сте майка с малко дете. Във вкъщи сте и преди броени минути сте разсипали чаша с кафе. Не се притеснявайте, тъй като със сигурност ще намерите пакет с мокри кърпички.  Всяка жена е запозната с ефективността от тяхното действие. Мокрите кърпички са изключително ценен и важен аксесоар, особено когато става въпрос за отстраняване на петна от кафе по килима. Питате се защо ли? Ами защото те имат качествата да абсорбират течности и да премахват всякакви петна. Необходимо е само да разтъркате зацапаното място от кафе и само след няколко минути ще забележите буквалното заличаване на следите.

­­Магията на мултифункционалният WD40

За никого не трябва да бъде изненада, че мултифункционалният WD-40 може да се ползва, като средство за премахване на петна от кафе, предвид разнообразната му мултифункционална приложимост. За разлика от всички останали средства, за премахване на петна, WD-40 има способността да премахва петна от кафе, не само от тениски, панталони, килими, но и от повърхности като кожа, подови плочки и плотове. Точно по тази причина притежанието на този продукт е изключително важно.

Независимо от произхода на материала, върху който е разлято кафето, необходимо е да нанесете/напръскате WD-40 (върху изцапаното място), след което да изчакате известно време и накрая да разтъркате мястото с чиста кърпа. Ако става въпрос за тениска или панталон, е необходимо да следвате същите указания, като накрая поставите тениската или панталона в пералнята за пране.

Сега всичко изглежда повече от добре! Следвайки нашите препоръки, петната от кафе не би трябвало да представляват проблем за Вас. Освен това, е важно да се знае, че премахването на петна от кафе е една много малка част от порт фолиото за приложения на WD-40. Последно, но не най-маловажно, е добре да се подсигурите с един или два флакона от този, така скъп и ефикасен продукт, защото не се знае, кога и за какво може да Ви бъде от първа необходимост.

Прочетете и други наши предложения за:

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube